TİKA'dan Ukrayna'da Savaş Mağduru Ailelere Destek

TİKA'dan Ukrayna'da Savaş Mağduru Ailelere Destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA) savaş mağduru Ukraynalı vatandaşlara teslim edilmek üzere 100 adet jeneratör temin edildi

Ukrayna’nın enerji altyapıları ile su şebeke tesislerinin yaklaşık yüzde 70’i yaşanan savaş sebebiyle tahrip olmuştu. 24 Şubat 2022 tarihinde başlayan ve hala devam eden savaşta Ukrayna'nın kontrolüne geçen Harkiv şehri ve çevresinin yeniden inşasına başlanılırken uzun süreli elektrik kesintilerinden dolayı mağdur olan Ukraynalı vatandaşlara TİKA’dan destek geldi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan ile Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskyi’nin eşi Olena Zelenska’nın himayelerinde, TİKA ve Olena Zelenska Foundation iş birliğinde Harkiv şehri ve çevresinde yaşayan ailelere teslim edilmek üzere 100 adet jeneratör temin edildi.

Jenaretörlerin teslim programına, TİKA Ukrayna Koordinatörü Cüneyt Esmer ile Olena Zelenska Foundation Müdürü Nina Gorbachova, Olena Zelenska Foundation Yönetim Kurulu Üyesi ve İnsani İşlerden Sorumlu Müdür Yardımcısı Iryna Pikalova katıldı.

Yaklaşan kış mevsimi öncesi bebeklerin, çocukların, yaşlıların, engellilerin ve sağlık ünitesine bağlı hastaların olduğu evler temin edilen jeneratör ile elektriğe kavuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.