'Tilki' Selim yakalandı

'Tilki' Selim yakalandı

Yeşil'in haraç istediği uyuşturucu kaçakçısı 'Tilki' Selim yakalandı. İşte Yeşil'in tehdit şekli ve Tilki'nin yakalanışı:

'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın bir dönem "Yalnız yiyen adama bir gün kustururlar." sözleriyle haraç istediği uyuşturucu kaçakçısı 'Tilki' lakaplı Selim I., narkotik polisinin İstanbul'da başlayarak 6 ili içine alarak genişlettiği operasyonda yakalandı. Uyuşturucu baronlarına yönelik operasyonda çetenin lideri olduğu iddia edilen "Tilki Selim" lakaplı Selim I. Üsküdar'daki villasında gözaltına alındı.

 

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinden Esendere Beldesi'ne bağlı Çılık Köyü nüfusuna kayıtlı olan Selim I.'nın uyuşturucu dünyasını çok iyi bilmesinden dolayı 'tilki' diye anıldığı ve bir dönem yakalanmamak için kendisini ölü gösterdiği öne sürülüyordu.

 

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin uzun soluklu çalışmasında bu kez uyuşturucu ticaretinin başında olan kişiler hedef seçildi. Planlı bir çalışma başlatarak uyuşturucu tacirlerinin peşine düşen polis, 11 Ocak 2009 tarihinde İstanbul'un yanı sıra Mersin, Afyon, Aydın, Malatya ve Hakkâri'de eş zamanlı baskınlar yaptı. Şüphelilerin evlerinde aramalar yapıldı. Çok sayıda şüpheli gözaltına alındı. Bu arada polisin tespitlerine göre göre çetenin asıl üssünün İstanbul olduğu ve burada örgütlendiği belirlendi.

 

İstanbul'daki operasyon kapsamında titiz bir çalışma yürüten narkotik polisleri, Üsküdar'daki bazı villaları yakın takibe alarak operasyon hazırlığına başladı. Harekete geçen polis villalara girdi. Şebekenin lideri olduğu öne sürülen "tilki" lakaplı Selim.I'nın da aralarında bulunduğu kişiler gözaltına alındı. Bir aracın zulasında yapılan aramada 71 kilogram eroin ele geçirildi. Gözaltına alınanların evlerinde yapılan aramalarda eroinin yanı sıra 9 adet tabanca, 1 adet tüfek ele geçirildi. 3 araca da el koyan polis, uyuşturucudan elde edildiğini düşündüğü yüksek miktarda nakit paraya da el koydu. Gözaltına alınan toplam 12 şüpheli narkotik şubede sorgulanıyor.

 

Çalışmanın tamamlanmasının ardından yurt dışındaki polis birimleriyle de bağlantıya geçen İstanbul polisi, şebeke üyelerinin yurt dışında da tanındığını belirledi. Tespitlere göre özellikle şebeke lideri olduğu iddia edilen kişinin yıllardan beri Afganistan, Pakistan ve İran'dan getirttiği uyuşturucuyu Türkiye üzerinden Avrupa'ya götürdüğü ve bu sayede zenginleştiği iddia edildi. Operasyon kapsamında gözaltına alınanlardan birinin emekli bir binbaşı olduğu ve uyuşturucu madde kaçakçılığı içerikli Yüksekova Davası sanıklarından olduğu belirtildi.

 

'Tilki' lakaplı Selim I'nın adı ilk kez Susurluk olay zincirinin odağında yer alan Yeşil kod adlı Mahmut Yıldırım'ın kendisinden haraç istemesiyle gündeme gelmişti. Yeşil ve Tilki Selim arasındaki telefon konuşması kamuoyuna şu şekilde yansımıştı.

 

YEŞİL- Efendim...

 

TİLKİ SELİM- İyi akşamlar.

 

YEŞİL- İyi akşamlar..

 

TİLKİ SELİM- Ben Selim, telefonunuzu Mehmet'ten aldım.

 

YEŞİL- Ooo, merhaba Tilki Selim.

 

TİLKİ SELİM-Nasılsınız, iyisiniz?

 

YEŞİL- N'apıyosun?

 

TİLKİ SELİM- Teşekkür ederim sağol, siz de iyisiniz?

 

YEŞİL- Sağol. Uzun, sen niye rahat durmuyosun?

 

TİLKİ SELİM- Ben ne yapmışım efendim?

 

YEŞİL- Ben seni gıyabında çok iyi tanırım. Sen 1984 yıllarında çok akıllı bir adamdın.

 

TİLKİ SELİM-Ben yine aynıyım efendim fakat işte burda biraz millet...

 

?????..

 

YEŞİL- Ben onun arkadaşıyım. Şimdi bana bak... Benim kod adım Yeşil.

 

TİLKİ SELİM-Evet.

 

YEŞİL- Duymuşsundur, duymaman mümkün değil. Ve gerçek adım da Ahmet Demir.

 

TİLKİ SELİM-Evet...

 

YEŞİL- Bir tarihte var ya, ben sana çok açık ve net söylüyorum...

 

TİLKİ SELİM-Evet...

 

YEŞİL- Esendere'ye geldim, senin köyünü öğrendim, Kotul Dağı'na doğru, şöyle şu tarafta. Ben böyle o köye gelip seni böyle Allahına kadar kazığa oturtacaktım. Hasan bana yalvardı. Abi ne olur şöyle, böyle işte yapma etme filan. Sen öyle yırttın işi yani.

 

 

TİLKİ SELİM-Ben devletin her kademesine karşı saygılıyım, sayarım...

 

YEŞİL- Bırak ulan, bu saygı ayaklarını bırak!

 

????

 

YEŞİL- Şimdi bana bak bana. Uzun Ali, akıllı ol. Benim adım Yeşil bak. Sen İran - Türkiye bağlantısını, veyahut sevkiyatları (anlaşılamadı) çok iyi bilen bir insansın. Ben bilen bir insanım yani bunları, bana okuma.

 

TİLKİ SELİM-Yok ben ticaretimi inkâr etmiyorum. Ben kaçakçıyım, bu işi yapıyorum.

 

YEŞİL- Yahu...

 

Fakat...

 

YEŞİL- ... Kaçakçısın, bu işi yapıyosun, ben bunu kabul ediyorum. Ama ben sana bunu söylüyorum, kimseye yalnız yedirmem. Yani bunu bilmeni isterim.

 

TİLKİ SELİM-Hani onu da zaten biliyorsunuz, yeteri kadar bilginiz de var benim hakkımda. Yani bu dokuz senedir bi sefer Yüksekova'ya gitmişim, üç gün kalmışım. Onun dışında yani memleketime de gelmiş değilim.

 

YEŞİL- Yaaa ben bunları çok iyi biliyorum. Ama sana bunu söylüyorum. Ben, yapma demiyorum. Yap diyorum. Ben sana yapma demiyorum. Ama ben sana diyorum ki oğlum yalnız yeme, akıllı ol. Yalnız yedirmezler adama. Yalnız yiyen adama da bir gün kustururlar...

 

TİLKİ SELİM-Zaten olayları da biliyorsunuz yani, zaten...

 

YEŞİL- Ben herşeyi biliyorum. Yani yalnız yeme. Şimdi anladın mı ne dediğimi?

 

TİLKİ SELİM-Evet

 

YEŞİL- Hah. Yalnız yeme, çünkü yedirmezler. Oldu mu?

 

TİLKİ SELİM-Oldu efendim...

 

YEŞİL- Hah. Şimdi senin bu ticaretinde, sana yapabileceğimiz kolaylıkları böyle çok açık, netçe gel, biz sana Allahına kadar da sağlarız.

 

TİLKİ SELİM-Oldu efendim.

 

Etiketler :