Tilki Selim'in Sırları

Tilki Selim'in Sırları

'Tilki Selim' lakaplı uyuşturucu kaçakçısı önceki gün Üsküdar'da yakalanırken, polisin operasyonu çarpıcı bilgiler ortaya çıkardı.

Yeşil’in haraç istediği baron olarak bilinen uyuşturucu kaçakçısı Selim Işık'ın teknik takipten kurtulmak için 18 ayrı cep telefonu kullandığı öğrenildi. Işık’ın adamlarını kızına aratarak talimat verdiği de iddia edildi.

İstanbul polisinin, uyuşturucu baronu Tilki Selim lakaplı Selim Işık ve adamlarına yönelik dev operasyonunda gözaltına alınan 12 kişi sabaha kadar sorgulandı. Faili meçhul cinayetlere damgasını vuran "Yeşil" lakaplı Mahmut Yıldırım'ın haraç istediği, Alaattin Çakıcı'nın "Çok yakın dostumdur" dediği Işık'ın sabaha kadar süren çapraz sorgusunda uyuşturucuyu nasıl aldığı, kimlere sattığı gibi pek çok soruya yanıt verdiği öğrenildi.

Polis yetkilileri Işık'ın evinde 18 adet cep telefonu bulunduğunu ve Işık'ın polisin teknik takibine yakalanmamak için aramaları 10 yaşındaki kızına yaptırdığını belirtti.

Kurye binbaşı: Yaptık bir kere

Tilki ve adamlarının sorgusunda operasyonda ele geçirilen 71 kilo eroinin sevkiyatının nasıl yapıldığı da ortaya çıktı. Çetenin 3 ay önce zırhlı bir BMW marka araba aldığı ve daha sonra bu aracı emekli Binbaşı Ayhan Pehlivan'a hediye ettiği öğrenildi. Pehlivan aracın içindeki gizli bölmelere zulalanmış eroini Hakkari'den alarak Mersin'e götürdü.

Yoldaki kontrollerde ise binbaşının askeri kimliğini kullandığı ve böylece uygulamalardan kontrol yaptırmadan geçtiği ortaya çıktı. Binbaşının ifadesinde "Niye yaptın bu işi" sorusuna "Yaptık bir kere" cevabını verdiğini belirtti. Pehlivanoğlu’nun eski jandarma istihbarat görevlisi olduğu bildirildi.

Tilki Selim gayrimenkul zengini

Selim Işık aylık geliriyle ilgili sorulara Şişli'de bir handan 28 bin lira kira geliri olduğunu, Esenler'de bir benzin istasyonu ve 6 kiralık dairesinin daha olduğu yanıtını verdi. Hakkında 1996 yılına kadar 80 ayrı suç dosyası hazırlanan Işık’ın sadece iki ay hapis yattığı öğrenildi. Selim Işık’ın kardeşi Cindi Işık’ın da PKK’da yer aldığı ve terör örgütünün uyuşturucusunun organizasyonunda görev yaptığı belirtildi.

İNTERPOL BİLGİ İSTEMİŞ

Selim Işık'ın Ümraniye'deki villasından işi olmadığı zaman dışarı çıkmadığı öğrenildi. Pakistan, Afganistan ve Avrupa'nın birçok yerini gezdiği öğrenilen zanlı hakkında İnterpol tarafından Türkiye'yi çok sık bilgi sorulduğunu ancak nerede yaşadığı olduğu konusunda bir bilgi edinemediklerini ifade ettiler.

KARDEŞLERİ ÜÇ KEZ SOYADINI DEĞİŞTİRMİŞ

Selim Işık'la birlikte gözaltına alınan avukat kardeşleri Mahsur Bedirhanoğlu ve kulaksız Naci lakaplı Naci İsmailoğlu'nun mahkeme kararıyla 3 kez soy ismini değiştirdiği öğrenildi. Zanlılar ifadelerinde deşifre olmamak için soyadlarını değiştirdiklerini belirtti.

CANTÜRK'LE ÖLMEDEN ÖNCE GÖRÜŞMÜŞ

Sorguda Tilki Selim'in 14 Ocak 1994 yılında Sapanca yakınlarında arabanın içinde şoförü ile birlikte ölü bulunan mafya babası Behçet Cantürk ile ölmeden 1 saat önce telefonla görüştüğü de öğrenildi. Narkotik büroda sabaha kadar çapraz sorguya tabi tutulan Işık'ın 1996’da 197 kilo eroin sevki sırasında Osman Öcalan’ın kendisini ASALA terör örgütü üzerinden tehdit ettiğini söylediği öğrenildi.

Etiketler :