'Tıpta çare yok hocalara gidin'

'Tıpta çare yok hocalara gidin'

Yozgatlı Torun ailesi, sağlıklı bir şekilde doğan ve 4 yaşından sonra hastalanan çocuklarının hastalığına çare ararken, doktorların, “Tıpta çare yok, hocalara, türbelere gidin” dediğini öne sürdü.

Yozgatlı Torun ailesinin sağlıklı doğan 3 çocuğu da 4 yaşından sonra önce yürüyememeye başladı, daha sonra da hareket kabiliyetini kaybedip yatağa mahkum duruma düştü. 3 çocuktan birini kaybeden, birini daha kaybetmekten korkan Torun ailesi, hastalığa çare bulunmasını istiyor. Çocukların sağlıklı bir şekilde doğduğunu ve daha sonra hastalandığını belirten baba İlhami Torun, “İlk çocuğumuz Tayfun 1994 yılında doğdu. 4 yaşına kadar sağlıklı bir şekilde büyüdü. 4 yaşından sonra önce hareket etmekte zorlandı,

yürürken takılıp düşmeye başladı. Daha sonra da tamamen yatalak olup bitkisel hayata geçti. Tayfun'u tedavi ettirmek için Ankara'da Hacettepe, Gazi Hastanesi'ne, Kayseri Tıp Fakültesi'ne götürdük. Doktorlar çocuğumuzun hastalığını tespit edemedi. Bize, 'Hava değişikliği olsun, evinizi değiştirin' dediler. Biz de Ankara'dan Yozgat'a geldik. Ancak Tayfun 2002 yılında hayatını kaybetti” dedi.

“TIPTA ÇARESİ OLMADIĞINI SÖYLÜYORLAR”

2000 yılında ikinci çocukları Şükrü'nün doğduğunu ifade eden baba İlhami Torun, “Şükrü de sağlıklı bir şekilde doğdu ve yine 4 yaşına gelince aynı belirtiler ortaya çıktı. Şükrü'yü de tüm doktorlara götürdük. Doktorlar Tayfun'a söylediklerinin aynısını söyledi. Hatta bundan sonra çocuklarınız sağlıklı olur deyince üçüncü çocuğumuz Berat dünyaya geldi. Şimdi Berat 6 yaşında ve şu anda yürüyemiyor. Biz devletimizden çocuklarımızın tedavisi için bize yardımcı olmalarını istiyoruz. Bazı doktorlar, bize önce

ümit veriyor, paramızı alıyor. Çocuklarımızın tedavisi için tüm varlığımızı sattık. Doktorlar daha sonra da, 'Bir şey yapamıyoruz' diye gönderiyorlar. Bize, 'Tıpta artık yapılabilecek bir şey yok. Hocalara, türbelere götürün' diyorlar” ifadelerini kullandı.

Kimseden maddi olarak bir istekte bulunmadıklarını da sözlerine ekleyen baba İlhami Torun, “Biz çocuklarımızın hastalığına bir çare bulunmasını istiyoruz. Şu an Şükrü yatağa bağlı yaşarken, Berat'ın ise her geçen gün durumu kötüleşiyor. Tıpta mutlaka bir çaresi vardır diye düşünüyoruz. Bu tip hastalığı olup çare bulan varsa bize yardımcı olsun. Devletimizden bize yardım etmelerini istiyoruz” diye konuştu.

Etiketler :