TIR Garajına Ruhsatı Kim Verdi?

TIR Garajına Ruhsatı Kim Verdi?

Baykal afet bölgesindeydi. Erdoğan'ın "derenin intikamı acı olur" sözlerine karşı "İstanbul'u 16 yıldır sen yönetiyorsun" dedi.

CHP lideri Deniz Baykal 16 şoförün hayatını kaybettiği İkitelli'deki TIR parkını ziyaret etti. Hükümetin ve yerel yöneticilerin suçu üzerinden attığını söyleyen Baykal Erdoğan'a seslenerek "16 yıldır sen yönetiyorsun, sonra 'dere yatağına ev yaparsan böyle olur' diyorsun. Bu ruhsatı sen verdin" dedi...

İstanbul'da dün yaşanan sel felaketinde 16 şoför TIR'larında uyurken sele yakalanmış ve hayatlarını kaybetmişti. CHP lideri bugün oradaydı. Afet bölgesini gezdi ve gördüklerine inanamadı...

TIR GARAJINA RUHSATI SEN VERDİN?

Baykal'ın ilk sorusu "Derenin üzerinde tır parkı niye yaptırıyorsunuz?" oldu. Çünkü o tır parkı ruhsatlıydı.

Baykal şunları söyledi: "Dere üzerine park ruhsatı veriyor. Sonra çıkıyor diyor ki 'vatandaş ev yapacağı yeri iyi bilsin, dere yatağına yaparsa böyle olur'. Sen yaptırıyorsun. Bu tır parkı ruhsatlı. Sen vermişsin ruhsatı. 300 tane tırı sen soktun buraya. Belediyenin ruhsatıyla geldi. Evsiz barksız zor durumda olan vatandaş yapmamış burayı, bunlar ruhsatlı..

İSTANBUL'U 16 YILDIR ERDOĞAN VE KADROSU YÖNETİYOR

Baykal İstanbul'u 16 yıldır Erdoğan'ın ve kadrolarının yönettiğini hatırlattı ve 'buna rağmen kimse sorumluluğu üzerine almıyor' dedi.  Sözlerine şöyle devam etti: "Buraya başbakan geldi mi, büyükşehir belediye başkanı geldi mi, bakan geldi mi? Buraya gelmeyecek de nereye gelecek. Uçağa giderken bir bakıver, 'niye oldu' diye sor"

HALKI UYUTUYORLAR

CHP lideri, yöneticilerin yaptıkları açıklamalarla halkı uyuttuğunu savundu ve "Kimisi diyor ki, dünyada küresel ışınma var, karbon gazı artıyor... Şu olayın yaşandığı bir metropol olabilir mi? Sen bırak o ukalalıkları, hesabını ver... Devlet nerede, belediye nerede? Burada görmek istiyoruz..." dedi.

İSTİFA GÖNDERMESİ

Baykal yöneticilere de bir göndermede bulundu: "Daha iki gün önce Makedonyada aşırı turist aldı, turistler bilerek bindi, tekne battı, çok sayıda insan öldü. Kimse demedi ki sen bile bile bindin, bakan derhal istifa etti. Bu benim sorumluluğumdur, turistlerin canından ben sorumluyum dedi, istifa etti"

Baykal sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstanbul'da tüm afet bölgeleri biliniyor. 24 bin konutun çok ciddi tehlike oluşturduğunu belediye kendi tespit etti. Ama orada hala insanlar yaşıyor...

Burası istanbul... İstanbul'un havaalanına giden yolu iptal edilmiş, yıllardır belediyeciliği lale yapmak olarak göster, altyapı yapma... Çok ciddi bir tablo...

Başkan yağmalama yok diyor, ama görüntüler yayınlanıyor. Reddetmeyi yöneticilik zannediyorlar. O da düşündürücü olması gereken bir şeydi. Bizim insanımız birbirine yardım ederdi. Şimdi bir çözülme var.

Etiketler :