Tiryakiler sevinecek

Tiryakiler sevinecek

2009'a damga vuran en önemli olaylardan birisi de dumansız hava sahası uygulaması ile kapalı alanlarsa sigara içiminin yasaklanması oldu. Bu sayağı ağır bulan CHP, tiryakileri sevindirecek girişimde bulundu. Teklifin gerekçesi...

 

CHP, kapalı yerlerde sigara içme yasağının kahvehane, kıraathane, birahane ve lokal gibi yerlerde uygulanmaması için yasa teklifi verdi.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Sekreter Yardımcısı Algan Hacaloğlu, Meclis'te yaptığı açıklamada, kapalı yerlerde sigara içme yasağı getiren düzenlemenin özünde çok doğru bir yasa olduğunu, fakat özellikle kahvehaneler ve kıraathanelerin yasağa uyacak takatlerinin olmadığını iddia etti.

Türkiye'de 500 bin civarında kahvehane ve kıraathane olduğunu, 1.5 milyon insanın buralardan geçimini sağladığını ifade eden Hacaloğlu, bu yerlerin 10 milyon kişiye hizmet verdiğini kaydetti. Hacaloğlu, bu mekanların yasak kapsamından, 2015 yılı sonuna kadar çıkarılmasını istedi.

Hacaloğlu'nun verdiği teklife göre, yaşlı bakım evlerinde, ruh ve sinir hastalıkları hastanelerinde, cezaevlerinde, şehirlerararası veya uluslararası güzergahlarda yolcu taşıyan denizyolu araçlarının güvertelerinde, kafeterya, pastahane, lokanta gibi yeme içme yerlerinde, açık havada yapılan her türlü spor, kültür, sanat ve eğlence faaliyetlerinin yapıldığı yerlerde, tütün mamulleri kullanmaya mahsus kapalı alanlar oluşturulabilecek. Bu alanlara 18 yaşından küçükler giremeyecek.

CİHAN

Etiketler :