TKP'liler yine sahnedeydi...

TKP'liler yine sahnedeydi...

Ankara'da ulaşıma yapılan zammı bahane eden grup metroda oturma eylemi yaptı. Daha sonra da Çevik Kuvvet ekiplerine yumurtalı saldırıda bulundular...

Ankara'da ulaşıma yapılan zammı bahane eden grup metroda oturma eylemi yaptı. Vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını bir saatliğine kullanmamalarını talep eden Halk Evi ve TKP üyesi eylemciler, Ankaralılardan gereken desteği göremeyince AK Parti İl Başkanlığı’na yürüdü. Burada güvenlik önlemi alan polis ekiplerini hedef alan grup, Çevik Kuvvet ekiplerine yumurtalı saldırı gerçekleştirdi.

Başkent’te toplu taşımaya yapılan zammı bahane eden Halk Evi, ÖDP ve TKP üyesi yaklaşık 500 kişilik grup Kızılay Metrosu’nda buluştu. Burada vatandaşlardan toplu taşıma araçlarını kullanmamalarını isteyen eylemciler vatandaşlardan aradıkları desteği bulamadı. Evlerine gitmek isteyen Ankaralıların eyleme kulak asmadan turnikelerden bilet basarak geçmeye devam ettikleri görüldü. Çevik Kuvvet ekipleri eylem boyunca metro içerisinde adeta kuş uçurtmadı. Metroda bir süre oturma eylemi gerçekleştiren marjinal sol gruplar daha sonra Ziya Gökalp Caddesi’ne çıkarak eylemlerine burada da devam etti.

Öte yandan Çevik Kuvvet ekipleri bölgede geniş güvenlik önlemleri aldı. Bölgeye çok sayıda polis ekibi yönlendirildi. Polis ekipleri güvenlik nedeniyle zaman zaman caddeyi trafiğe kapattı. Trafiğin güvenlik nedeniyle durması nedeniyle otobüs duraklarında uzun kuyruklar oluştu. Duraklarda otobüs bekleyen vatandaşların otobüslere binmemeleri konusunda zorlayan grup daha sonra Kocatepe’deki AK Parti Ankara İl Başkanlığı’na yürüdü.

VATANDAŞLARLA EYLEMCİLER ARASINDA TARTIŞMALAR YAŞANDI
Sol grupların yaptığı yasadışı eylem sırasında sık sık trafik durdu. Mesai saatinin gelmesiyle birlikte evlerine gitmek isteyen Ankaralılar duraklarda uzun süre otobüs beklemek zorunda kaldı. Bu sırada bazı vatandaşların eylemcilerle ‘Kendilerini engelledikleri’ gerekçesiyle tartıştıkları görüldü. Polis ekipleri, tartışmalar büyümeden vatandaşlarla eylemcileri ayırmayı başardı.

POLİSE YUMURTALI SALDIRI GERÇEKLEŞTİ
AK Parti İl Binası önüne yürüyen grup burada da eylemlerini sürdürdü. Çevik Kuvvet Ekipleri Dr. Mediha Eldem Sokak üzerinde geniş güvenlik önlemi aldı. Göstericiler burada güvenlik güçlerini hedef alarak Çevik Kuvvet ekiplerine yumurtalı saldırı gerçekleştirdi. Ellerindeki yumurtaları polise atan grup daha sonra herhangi bir olumsuzluk yaşanmadan AK Parti Ankara İl Binası önünden ayrıldı.
 

Etiketler :