TMMOB Marmaray Projesi'ni eleştirdi

TMMOB Marmaray Projesi'ni eleştirdi

Gezi eylemlerine aktif olarak destek veren TMMOB, Marmaray hakkında "Biz binmiyoruz, siz de binmeyin" dedi.

TMMOB Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi'nde, yarın hizmete açılacak Marmaray Projesi'nin risklerine ilişkin bir basın toplantısı düzenlendi. TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz Marmaray'ın güvenliğine ilişkin açıklamalarda bulundu. Gezi olayları sırasında aktif rol alan TMMOB'un ise böyle açıklamalar yapması şaşırtmadı.

"AÇARSANIZ CİNAYET OLUR"

Hükümete Marmaray hakkında 11 madelik bir rapor sunduklarını belirten Süleyman Solmaz, "Raporda belirttiğimiz noktalarda problem var, bu problemler çözülmeden eğer siz Marmaray'ı açarsanız burada ciddi bir risk oluşur ve açmayın. Bu cinayet olur' diyor" dedi.

Marmaray'ın illa açılacaksa proje tam bittikten sonra hizmete açılması gerektiğini de söyleyen Solmaz, hükümeti eleştirdi.

"BEN BİNMEM SİZ DE BİNMEYİN"

"Tünelin içine su sızması noktasında orada o suyu tahliye edecek pompa sistemi var mı?" sorusu üzerine Solmaz, "Bununla ilgili bir proje geliştirilmemiştir" diye konuştu.

Marmaray Projesi hakkında kamuoyuna bilgi paylaşımında da bulunulmadığının altını çizen Solmaz, "Marmaray'ı kullanır mısınız?" şeklindeki soru üzerine de şunları söyledi: "Meslektaşımız (Rıza Behçet Akça) 'Sakın binmeyin' diyor. 8 yıl bu projede fiilen görev alan birisi. Diyor ki , 'Ben binmeyeceğim, kimse de binmesin. Kendisi gelemedi. Rica etti 'aman bunu kamuoyuyla paylaşın bu bir cinayettir' diyor. Onun sözü" ifadelerini kullandı.ENSONHABER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.