TMMOB'un odalardan garip isteği

TMMOB'un odalardan garip isteği

TMMOB'dan bağlı odalara: AKP'nin 8 yılda meslek alanlarınız üzerinde yarattığı tahribatı içeren kapsamlı rapor hazırlayın.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB)'nce, oda başkanlarına gönderilen bir yazıda, 'AKP'nin meslek alanına ve üyelerin çıkarlarına yaptığı tahribat hakkında kapsamlı rapor beklendiği' ifade edilerek, 'yeterli ve gerekli katkı' istendi. Doğrudan "Tahribat" kavramına vurgu yapılan yazıda, Şubat 2011'de raporların onar dakikalık özet sunumlarının basın önünde kamuoyuna iletileceği belirtiliyor.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı imzasıyla bağlı odalara gönderilen resmi yazıda, 9 Ekim 2010 tarihinde yapılan Olağanüstü Genel Kurul'da alınan 109 no'lu karara atıfta bulunuldu Kararda, "AKP iktidarının meslek alanlarımıza ve mühendis, mimar ve şehir plancılarının hak ve çıkarları üzerinde yarattığı tahribatı sergilemek amacıyla Odaların katılımıyla etkinlik yapılmasına, etkinliğin organizasyonu için Yürütme Kurulu'na görev ve yetki verilmesine karar verildi." deniliyor.

Kararın gereğinin yapılması için çağrıda bulunan Soğancı, yapılacakları şu şekilde sıralıyor: "Odanızca hazırlanacak olan AKP'nin Kasım 2002'den bu yana süren sekiz yıllık iktidarı süresince meslek alanınıza ve üyelerinizin hak ve çıkarları üzerine yarattığı tahribatı içeren kapsamlı raporunuzu 30 Kasım 2010 tarihine kadar TMMOB Genel Sekreterliği'ne göndermenizi bekliyoruz. Odalarımızdan gelecek tüm raporlar topluca Ocak 2011 tarihinde TMMOB yayını olarak basılacaktır. Ayrıca Şubat 2011 tarihinde raporların onar dakikalık özet sunumları da Oda Yönetim Kurulu başkanlarımızca birliğimiz organizasyonunda basın önünde kamuoyuna iletilecektir.

TMMOB'nin bu çalışma dönemindeki önemli çalışmalarından biri olarak değerlendirdiğimiz "AKP (Meslek Alanlarımız ve Haklarımız Üzerine) TAHRİBATI" etkinliğimize yeterli ve gerekli katkıyı sunacağınızı biliyor, şimdiden kolaylıklar diliyoruz. Saygılarımızla."



CİHAN

 

Etiketler :