TMV, depremzedeler için Pakistan'da Dayanışma Gecesi düzenledi

TMV, depremzedeler için Pakistan'da Dayanışma Gecesi düzenledi

Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle iki...

İSLAMABAD (AA) - Türkiye Maarif Vakfı (TMV) Pak-Türk Maarif Uluslararası Okulları, 6 Şubat'ta meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremler sebebiyle iki ülke arasındaki dostluk ve kardeşlik bağının simgesi olarak "Türkiye ile Dayanışma Gecesi" düzenledi.

İslamabad H-8 Kız Kampüsü'nde düzenlenen etkinliğe Türkiye'nin İslamabad Büyükelçisi Mehmet Paçacı, Pakistan'daki Türk kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, Pak-Türk Maarif Okulları öğrenci velileri, öğretmenler ve davetliler katıldı.

Büyükelçi Paçacı, yaptığı açıklamada, depremin ilk anından itibaren Pakistan'ın Türkiye'nin yanında durduğunu, arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri gönderdiğini anımsatarak, bunun için müteşekkir olduğunu belirtti.

Türkiye Maarif Vakfı Ülke Temsilcisi Harun Küçükaladağlı da Pak-Türk Maarif Uluslararası Okullarının ülke genelindeki 28 kampüsünde Türkiye ile dayanışma çerçevesinde pek çok faaliyet düzenlendiğini ifade ederek, "Bu faaliyetlerle amacımız bağış toplanmasının ötesinde Türkiye ile Pakistan’ın kardeşliği ikliminde paylaşma, fedakarlık, şefkat, merhamet ve diğerkamlık gibi temel değerlerin öğrencilere kazandırılmasıdır." dedi.

Küçükaladağlı, okullarda öğrencilerin topladığı mütevazı yardımlar ve velilerin bağışlarıyla oluşan meblağ ile Pakistan-Türkiye kardeşliğinin kalıcı bir sembolü olarak 10 konteynerlik mahallenin deprem bölgesinde kurulması için çalışmalara başlandığını kaydetti.

Türkiye ile Dayanışma Gecesi, öğrencilerin okuduğu şiir ve dualar ile son buldu.

Dayanışma Gecesi kapsamında toplanan meblağ, depremzedeler için konteyner tedarikinde kullanılacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.