Tohum'dan “Kent Dindarlığı”

Tohum'dan “Kent Dindarlığı”

İmam-Hatip Liseleri Mezunları ve Mensupları Derneği (ÖNDER)’in yayın organı Tohum Dergisi 138. sayısıyla okuyucu karşısına çıktı.

Tohum Dergisi 138.sayısını Dünya’yı saran liberalizmin Türkiye’deki İslami cenah üzerindeki etkilerine ayırdı.

Derginin yazarları arasında yer alan Abdurrahman Dilipak “tamam ekonomimiz daha iyi artık, darbecilerle de başımız belada değil, ama bunlar her şeyi açıklamaya yetmiyor” diyerek yapıyor girişi. İhsan Eliaçık “Biz de sizdeniz” anlayışının Müslümanları getirdiği noktayı vurucu tespitlerle gözler önüne seriyor. Cihan Aktaş ise bu değişimin zannedildiği kadar olumsuz bir gidişat sergilemediğini, mevzunun tersinden okunabilecek yönlerinin hiç de azımsanmayacağını hatırlatıyor bize. Sabri Otağ, Mustafa Canbey, İbrahim Keleş, Hüseyin Karaca gibi yazarların değerli katkılarına ev sahipliği yapan Tohum, gerçekleştirdiği röportajlarla da dikkat çekecek nitelikte.

Yazar Abdurrahman Arslan ve MÜSİAD Kurucu Başkanı Erol Yarar ile yapılan röportajlar konuya iki farklı bakış açısını en net görebileceğimiz sayfalar olacak. Değişimin özellikle kadınlar üzerinden tartışıldığını düşünüldüğünde ÖNDER Hanımlar Komisyonu’nun düşünceleri de ilgiyle okuyacağınız sayfalar arasında yer alıyor.

Bu sayı aynı zamanda bir sinema sayısı olma özelliği de taşıyor. Yönetmen, şair, yazar Sadık Battal ve yazar Hakan Albayrak ile yapılan röportajlar Türk sineması ve Yücel Çakmaklı’ya bugüne kadar var olan bakışınızı daha da derinleştirebileceğiniz bir fırsat sunacak.

Katsayı sorununun hafiflemesiyle birlikte bu yıl imam-hatipliler hakları olan başarıya yeniden kavuştular. Bu mutluluğu Tohum Dergisi tüm imam-hatiplilerle paylaştı ve üniversitelere yüksek puanlarla yerleşen imam-hatipli öğrencilerin söylemek istediklerini Banu Ezber’in haber dosyası ile sayfalarına taşıdı.

Dergiye ulaşmak için www.onder.org.tr , tohumdergisi@onder.org.tr adreslerini ve 0212 519 09 53 nolu telefonları kullanabilirsiniz.

Etiketler :