Tokat'ta "yorgun mermi" kurbanı liseli Büşra'nın adı sanat atölyesinde yaşatılacak

Tokat'ta "yorgun mermi" kurbanı liseli Büşra'nın adı sanat atölyesinde yaşatılacak

Tokat'ın Erbaa ilçesinde başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden 17 yaşındaki genç kızın adı, belediye tarafından yapılan...

TOKAT (AA) - Tokat'ın Erbaa ilçesinde başına isabet eden yorgun mermi nedeniyle hayatını kaybeden 17 yaşındaki genç kızın adı, belediye tarafından yapılan sanat atölyesinde yaşatılacak.

Erbaa Belediyesi tarafından yapılmakta olan "Bilim Kültür ve Sanat Merkezi"ndeki sanat atölyesine, yorgun mermi kurbanı Büşra Konyar'ın adı verilecek.

Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, Cumhuriyet Mahallesi'nde inşaatı devam eden Bilim Kültür ve Sanat Merkezi'ni ziyaret ederek çalışmaları inceledi.

Karagöl, gazetecilere yaptığı açıklamada, inşaatı devam eden binanın, Erbaa'nın hem bilim hem kültür hem de sanat anlamında üretim yaptığı bir yer olacağını söyledi.

Sanat atölyelerinde özellikle unutulmaya yüz tutmuş meslekleri canlandıracaklarını belirten Karagöl, "Ahşap oyma, vitray, baskı, belki dericilik gibi mesleklere burada imkan sağlamak ve gerekirse kişileri bulup kurs verme niyetindeyiz. Ayrıca yöresel mutfak, yöresel ürünler ile alakalı çalışma da yapıp Erbaa'nın tanıtımı anlamında çalışma yürüteceğiz." dedi.

Aynı yerde yabancı dil akademisi de kurmayı planladıklarını dile getiren Karagöl, halk oyunları için ortam hazırlayıp onların da ders almasını sağlayacaklarını anlattı.

Hayatını kaybeden Büşra Konyar'ın müzikle, sanatla uğraşan bir kişi olduğuna işaret eden Karagöl, "Talihsiz bir durum yaşandı. Yorgun bir mermi kardeşimizin başına isabet etti ve vefat etti. Olay, bulunduğumuz parselin hemen karşısındaki köşede meydana geldi. Bir daha bu olayların yaşanmaması, üzücü olayın herkese ders olması ve unutulmaması için burada yapılacak sanat atölyelerine, 'Hanife Büşra Konyar Sanat Atölyesi' ismini vereceğiz." diye konuştu.

Tokat'ın Erbaa ilçesinde geçen yıl 31 Aralık'ta başına yorgun mermi isabet etmesi sonucu yaralanan lise öğrencisi Konyar, kaldırıldığı hastanede 6 gün sünen yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.