Tokyo'ya 7 büyüklüğünde deprem uyarısı

Tokyo'ya 7 büyüklüğünde deprem uyarısı

Japon araştırmacılar, gelecek dört yıl içinde 7 büyüklüğündeki bir depremin başkent Tokyo'yu vurması olasılığının yüzde 75 olduğunu kaydetti. Depremin geleceği tarih aralığı ise....

Hükümet ise, Tokyo'da gelecek 30 yıl içinde bir deprem meydana gelmesi olasılığının yüzde 70 olduğunu bildirmişti. Japonya başkenti, en son 1923 yılında büyük bir deprem yaşamış; 7,9 büyüklüğündeki depremde, 100 binden fazla insan ölmüş, bu insanların birçoğu çıkan yangınlarda can vermişti.

Tokyo Üniversitesi deprem araştırmaları bölümündeki görevliler, açıklanan bu sonuca, geçen yıl 11 Mart'ta ülkenin kuzeydoğu kıyılarında meydana gelen 9 büyüklüğündeki depremden bu yana başkentte hissedilen ve sayıca artan sarsıntılara dayanarak vardı.

Araştırmacılar, normal yıllara kıyasla, geçtiğimiz Mart'ta yaşanan felaketten bu yana Tokyo ve çevresinde hissedilen deprem sayısında beş kat artış olduğunu belirtti.

Tokyo Üniversitesi görevlileri, Tokyo'da meydana gelebilecek büyük bir depremin, ne kadar can kaybına yol açabileceğini kestirmenin güç olduğunu ancak hükümetin ve bireylerin depreme hazırlıklı olması gerektiğini kaydediyorlar.

Muhabirler, üniversitenin Mart'tan bu yana gözlenen daha geniş çaplı sismik faaliyetlerin hesaplanmasından yol çıktığını; hükümetinse daha farklı ve bu denli taze olmayan verilere ve daha değişik örnekleme tekniklerine dayanarak tahminde bulunmuş olabileceğini belirtiyorlar.

Japonya, 'Pasifik Ateş Çemberi' olarak adlandırılan tektonik kavşak noktasında yer alıyor ve dünyada en çok deprem yaşanabilecek noktalardan biri olarak kabul ediliyor. Başkent Tokyo da, bu bölgedeki en tehlikeli noktalarından biri üzerinde kurulu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.