Toparlanma sürecine girdik

Toparlanma sürecine girdik

Bakan Ergün: Türkiye, krizdeki üretim kayıplarını telafi etmeye başladı

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, mayıs ayı sanayi üretimindeki yüzde 15,6'lık artışı, Mart 2009'dan bu yana yakalanan yükseliş trendinin göstergesi olarak yorumladı. 2009'daki üretim kayıplarının hepsinin telafi edilemediğini aktaran Ergün, "Üretim kayıplarını telafi etmeye başladık. Üretim, istihdam ve ihracat kayıplarını telafi etmeye devam ediyoruz. 2010 yılı sonuna kadar bütün kayıpları telafi edeceğiz." dedi.

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ali Aga Muhammedi ile görüşmesinin ardından gündeme ilişkin soruları cevapladı. Mayıs ayı sanayi üretimindeki yüzde 15,6'lık, bir önceki aya göre yüzde 3,7 armasını değerlendiren Ergün, sanayi üretimi gibi öncü rakamların yılın ikinci çeyreğinde de Türkiye ekonomisinin yüzde 6-8 arasında büyüyeceğini gösterdiğine dikkat çekti. Türkiye ekonomisindeki hızlı büyüme sürecinin devam ettiğini kaydeden Ergün, "Sanayi üretimi, kapasite kullanım oranları, ihracat rakamları gösteriyor ki Türkiye ekonomisinin iyi bir toparlanma sürecine girmiştir." şeklinde konuştu.

İRAN SININIRINDA ORTAK ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ

İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ali Aga Muhammedi ile yaptığı görüşmeyi de anlatan Ergün, İran sınırında ortak organize sanayi bölgesi kurma çalışmalarının sona yaklaştığını söyledi. Iğdır, Ağrı, Van ve Hakkari bölgesinin sanayi bölgesi kurulacak aday yerlerden olduğunu aktaran Sanayi Bakanı, "Bu dört bölge üzerinde fizibilite çalışmaları yaptık. 16 Temmuz'da Türkiye'de daha sonra İran Urumiye'de bir toplantı yapıp son kararı vereceğiz." şeklinde konuştu.

İran Cumhurbaşkanı Özel Temsilcisi Ali Aga Muhammedi ise iki ülke arasında ortak sanayi bölgesi oluşturma çalışmalarının başarılı şekilde devam ettiğini söyledi. Muhammedi, temmuz ayında son kararın verileceğini ve bölgenin isminin açıklanacağını belirtti.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :