Topbaş: 5 gün kala yer yerinden oynayacak

Topbaş: 5 gün kala yer yerinden oynayacak

AK Parti'nin düzenlediği 'Daha yapacak çok işimiz var' konulu basın toplantısında İstanbul'daki yatırım ve yeni projeleri anlatan Başkan Topbaş, dev bir projenin daha müjdesini verdi.

Kongre merkezini dolduran binlerce kişinin 'İstanbul seninle gurur duyuyor' tezahüratları arasında kürsüye çıkan Başkan Kadir Topbaş, İstanbul'da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile başlayan değişim ve dönüşümün neferleri olmaktan gurur duyduklarına belirterek, 'Tanıtım sunumlarında izledik yaptıklarımız ortada, devam eden çalışmalarımız biliniyor. Bugüne kadar başlıklar hanide bile 1448 projeyi hayata geçirdik. 205 projeye deva ediyoruz. 538 proje de planlama ve ihale aşamasında. Bu projeleri açtığımızda belki 10 binden fazla iş ortaya çıkıyor. Biz burada projeleri yarıştıracak değiliz. Bizim projelerimizin rüzgarına diğerlerinin akılları yetişmez. Bir şehirde 18, 28 proje konuşulamaz. Dünyanın merkezinde bulunan İstanbul hayallerle e laflarla geleceğe taşınamaz. Biz tutarlı bir finans yönetimi ve bütüncül bir yaklaşımla çalışarak dünya ile yarıştırıyoruz' diye konuştu.

'PROJE VE HİZMET BİZİM İŞİMİZ'

İstanbul'un 2071 yılına kadar temiz suya sahip olduğunu, şehrin her noktasında kullanılan doğalgaz sebebiyle havasının tertemiz olduğunu ifade eden Kadir Topbaş, Paris'te hava kirliliği nedeniyle şu anda araçların 2-3 günde bir trafiğe çıkmasının tartışıldığını hatırlattı. İstanbul'un 2019 yılına geldiğimizde 430 kilometreyi aşan, nihai hedef olarak da 776 kilometre raylı sistem hedefleri olduğunu vurgulayan Başkan Topbaş, şöyle konuştu;
'Boğaz'ı, Haliç'i ve dereli kurtarmış bir İstanbul hedefimiz var. İstanbul'da bilişim teknolojisini en iyi kullanan bir belediye var. İstanbul'da New York ile yarışan itfaiyesi var. İstanbul'un dünyaya örnek olacak kendi ürettiği tramvayları ve 10 bin konut hedefi var. İstanbul'un Marmaray'ı, Avrasya Tüneli, 3. Köprüsü ve 3. Havalimanı var. İstanbul'u kıskanılacak bir şehir haline getirmenin heyecanı içindeyiz. Bunun için kaynak ve imkanımız var. Daha yapacak çok işimiz var.'

'SEÇİME 5 GÜN KALA YER YERİNDEN OYNAYACAK'

'Sayın Kılıçdaroğlu'nun 2009'da vaat ettiği 600 liranın 100 lirasını bile genel başkanı olduğu partinin yönettiği illerde vermeyi akıl etmedi' diyen Topbaş, vaatlerle dolu siyasi anlayışların tedavülden kalktığını söyledi. Ana muhalefet partisinin belediyelerine Türkiye'ye model olacak ortaya çıkacak 5 tane projenin sorulması gerektiğine dikkat çeken Topbaş, 'Seçime 5 gün kala açıklayacağım çok farklı bir projem var. Birilerinin hayali dahi yetişmeyecek. Son dönemimin bir hediyesi olarak açıklayacağım. 30 Mart'ta bizi ilçe belediye başkanlarımızla buluşturursa, bakın nasıl bir İstanbul ortaya çıkacak. Beraberce izleyeceğiz' şeklinde konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.