Topbaş Bir İlki gerçekleştirdi

Topbaş Bir İlki gerçekleştirdi

Kadir Topbaş: İkinci kez kazanmak büyük onur, ciddi sorumluluk demek. Bu anlayışla adımlarımızı atacağız

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığını bir kez daha kazanan Kadir Topbaş seçim sonuçlarının kesinleşmesinin ardından kameraların karşısına geçti.
İstanbul'da ikinci kez kazanan ilk belediye başkanı olmayı 'büyük onur' olarak değerlendiren Topbaş, CHP'li Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin'e de gönderme yaptı. Topbaş, "Bu saate kadar bekledik bir konuşalım pir konuşalım dedik" dedi.

Topbaş şunları kaydetti:

Bir demokratik sürecin sonuna geldik. Şu ana kadar İstanbul ve Türkiye genelini takip ettik. Siyasi partiler demokrasinin vazgeçilmez unsuru. Böyle bir yarışa girdik. Yerel bir genel seçime girdik. Milli irade sandığa yansıdı.

Çıkan sonuca tabii ki herkes itibar edecek. Özellikle partimin her kademesinde görev yapan, halen çalışmaları takip eden kardeşlerime, diğer siyasi parti mensuplarına teşekkür ediyorum.

Tabii burada kazanan millet olmuştur, kazanan Türkiye olmuştur. Her birimiz bu şehre ve ülkeye bir şeyler katmak istiyoruz. Kesin sonuçlar çıkmadığı halde yine AK Parti öndedir.

Kendi açımdan baktığımda bu şehir bana bu kentin belediye başkanlığı gibi bir onurlu görev yükledi. Beş yıl süreyle bu görevi yaptım. Bunu takdir eden milletimize teşekkür ediyorum. Sandık başına giden herkese teşekkür ediyorum, bize oy vermiş olsun, olmasın.

İstanbul siyasi hayatında ilk kez ikinci kez belediye başkanı olma onurunu taşıyacağıma siz İstanbullular önünde söz veriyorum.

Ülke ölçeğinde Avrupa'nın birçok ülkesinden büyük bu güzel kente bu onurlu görevi  sürdürürken biraz daha katılımcı ve şeffaf bir yönetim anlayışını sergilemeye özen göstereceğim. İl genel meclisini kazanan parti mensuplarına diğer partilerden belediye kazananlara da başarılar diliyorum.

Üst üste seçilmek ciddi bir sorumluluk demek. Bu anlayışla adımlarımızı atacağız. 5 yılda bu şehre kattıklarımızın çok daha ötesine İstanbul'u taşımayı arzu ettiğimi ve bunu yaparken de sizleri her daim yanımda bulacağıma inanıyorum. Yarınlar bugünlerden çok daha farklı olacak.

CHP'YE GÖNDERME

Bu saate kadar beklettim. Benim aldığım siyasi terbiye nedeniyle sonuçlar netleşmeden sizin huzurunuza çıkmak istemedim. Biliyorum ki insanın sözü adamı bağlar. Adamın sözü de adamı bağlar. Sonuçları bekledim. Bizim işimiz çok konuşmak değil çok iş yapmak.

Anlatamadığımız çok iş var. Onlar da bilinseydi sonuç farklı olurdu. Milli irade sandığa yansımıştır.

Bu saate kadar bekledik bir konuşalım pir konuşalım dedik. Yolumuz uzun. Önümüze 5 yıl kondu. Onun her saatini bu kente harcayarak kentin yarınlarını birlikte hazırlayacağız.

Etiketler :