Topbaş, Fransa'ya gitti

Topbaş, Fransa'ya gitti

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve Dünya Yerel Yönetimler Birliği (UCLG) Başkanı Kadir Topbaş, görüşmelerde bulunmak üzere beraberindeki heyetle Fransa'nın başkenti Paris'e gitti.

Topbaş, hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda yaptığı açıklamada, Paris'e günübirlik gerçekleştireceği ziyaret kapsamında, Paris Belediye Başkanı Bernard Delanoe ve Dünya Büyük Metropoller Teşkilatı (Metropolis) Başkanı Jean-Paul Huchon ile görüşeceğini söyledi.

Bu görüşmeleri UCLG Başkanlığının bir süreci olarak değerlendirdiklerini, Başkan Delanoe'nın UCLG'ye yaptığı katkılar ve verdiği desteğin bundan sonrasında da devamının önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, işbirliğini daha da geliştirmek adına bir nezaket ziyaretinde bulunacağını ifade etti.

Japonya'da yaşanan deprem ve tsunami felaketinin dünyayı sarstığını, UCLG Başkanı olarak birlik yetkililerine gerekli duyarlılığın gösterilmesi konusunda mesajlar çektiklerini belirten Topbaş, bugünkü görüşmelerde bu felaketin de gündeme geleceğini kaydetti.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin 4 kişilik öncü ekibinin bölgede çalışmalar yaptığını ve bu tür faaliyetlerin teknik bilgi ve deneyimin paylaşılması açısından önemli olduğunu vurgulayan Topbaş, şöyle dedi:

''Bu tür insani yardım ve destek aynı zamanda bize tecrübe kazandırmakta. Farklı davranışlar, farklı tepkiler, farklı olaylarla karşılaşıyorsunuz. Bunun değerlendirmesini orada daha rahat yapmak, farklı şeyleri görme açısından da önemli. Dünyanın her yerinde doğal afet ve felaketlere İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak katılmaya çalışıyoruz. Ayrıca UCLG başkanı olarak da böyle bir sorumluluğum var. Bundan sonraki yapılanmalarında destek olmamız gerekecek. Uzun soluklu bir çalışma olacak ve ihtiyaç duydukları nispette onların yanında olacağız.''

Topbaş ve beraberindeki heyet bu akşam İstanbul'a dönecek.

AA

Etiketler :