Topbaş'tan Sultanbeyli’ye metro müjdesi

Topbaş'tan Sultanbeyli’ye metro müjdesi

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli’de düzenlenen toplu açılış ve temel atma törenine katıldı. Törende Topbaş, Sultanbeylilere 3 metro hattı müjdesi verirken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Kadir Topbaş’a yazılan şi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Sultanbeyli Belediyesi’nin işbirliğiyle yapımı tamamlanan Adil Mahallesi Semt Konağı, Park ve Bahçe Müdürlüğü Hizmet Binası, Futbol Sahası, Fatih Bulvarı Düzenlemesi, Şanlıurfa Caddesi Düzenlemesi, Hayat Caddesi Düzenlemesi ile Miraç Caddesi Düzenlemesinin toplu açılışı yapıldı. Toplu açılış töreninde Sultanbeyli Meydanı’na yapılacak olan katlı otopark ile Semt Camii’nin de temeli atıldı. Toplu açılış ve temel atma törenine İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin, AK Parti Sultanbeyli İlçe Başkanı Ali Sevinç ve çok sayıda vatandaş katıldı. Vatandaşların sorunları ile tek tek ilgilenmeye çalışan Topbaş, bütün istekleri not aldı. Törende konuşma yapmak için sahneye yönelen Topbaş vatandaşların “Kadir Ağabey sen bizim her şeyimizsin” tezahüratlarıyla kürsüye geldi.

 

“BİZE VERDİĞİNİZ KAĞITLARI TEK TEK DEĞERLENDİRMEYE ALIYORUZ”

 

“Birileri yetkileri aldılar, İstanbul çok şey kaybetti. İstikrarlı bir gelecek adına her seçimde Sultanbeyli’yi arkamızda önemli bir güç olarak hissettik” ifadelerini kullanan Topbaş, “Biz de sizden gelen her talebi yerine getirmeye çalışıyoruz. Ne gerekiyorsa yapılıyor, yapılacak. Ne sıkıntılar varsa çözülecek. Bize verdiğiniz kağıtlar sanmayın ki diğer siyasiler gibi dikkate alınmıyor. Hepsini tek tek inceleyerek gereğini yapıyoruz” dedi.

 

“SULTANBEYLİ'YE 3 AYRI METRO HATTI GELİYOR”

 

Sultanbeyli’ye en modern sarı otobüsleri verirken her mahalleye metro sözü verdiklerini hatırlatan Topbaş, geçmişte otobüslerin gelmediği Sultanbeyli’de 3 tane metro hattı geleceğini müjdeledi. Yeni alacakları 400 otobüsle birlikte ilçeye gelen otobüslerin sefer sayılarını da arttıracaklarını kaydeden Kadir Topbaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Buraya yerleşirken metro geleceğini hayal edebilir miydiniz? Her mahalleye en fazla yarım saat mesafede metro istasyonu olsun. Sultanbeyli’ye yapılacak 3 ayrı metro hattıyla buradan Üsküdar’a, Kartal’a, Kadıköy’e ve Avrupa yakasında istediğiniz yere metroyla hızlı ve konforlu bir şekilde gidebileceksiniz. Rabbimiz bu hizmetleri bize bahşetti. İnşallah 2 metro hattımızı 2019’da tamamlayacağız. Bu, çektiğiniz sıkıntıların size bir rahmet olarak dönmesidir.”

 

“OTOBÜS SIKINTISINA ANINDA ÇÖZÜM”

 

Mimar Sinan Mahallesi’ne otobüs isteyen bir vatandaşı İETT Genel Müdürü Mümin Kahveci ile telefonda görüştüren Başkan Kadir Topbaş, sorunun çözülmesi talimatını verdi. “Biz onlar için geleceği hazırlıyoruz” diyen Topbaş, katlı otopark ve Semt Camii’nin temsili temel atma butonuna çocuklara bastırması renkli görüntüler oluşturdu.

 

“2019’DA METRO SULTANBEYLİ’DE OLACAK”

 

Toplu açılış ve temel atma töreninde konuşan Sultanbeyli Belediye Başkanı Hüseyin Keskin ise, “Sultanbeyli geleceği için yeni hayaller kuruyor. Bugün Sultanbeyli iki ayrı metro hattını, 3’üncü köprüyü, teleferiği konuşuyor. Sayın İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın desteğiyle 2019’da ilçemiz metro hattına kavuşuyor. Daha öncesinde planlanan 2020 sonrasıydı bizler sizin isteklerinizi sağ olsun başkanımıza ilettiğimiz zaman bu dönem için talimat verdi ve 2019’da metro hattını ilçemize getireceğiz” diye konuştu.

 

TÖRENDE OKUNAN ŞİİRLER RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTURDU

 

“Temel atma töreninde geleceği onlar için inşa etmeye çalışıyoruz” diyen Topbaş, butonu çocuklara bastırdı. Temsili temel atma töreninde butona basacağı sırada 10 yaşındaki Büşra Kasar’ın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yazdığı ‘Ademoğlu’ şiiri Topbaş’ın ve törene katılan vatandaşların büyük beğenisini topladı. Tören alanından ayrılacağı sırada ise Namık Edip Kupuca’nın Kadir Topbaş için yazdığı ‘365 gün 24 saat’ şiirini okuması renkli görüntüler oluşturdu. Şiiri okuyan Kupuca, Topbaş’tan şiir kitabı çıkartması için destek istedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.