Topçu: Bu millet her şeye inanmaz

Topçu: Bu millet her şeye inanmaz

Büyük Birlik Partisi (BBP) Konya Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’na katılan Genel Başkan Yalçın Topçu, siyasi partilerin seçim çalışmaları sırasındaki söylemlerini eleştirdi.

Bera Otel’de düzenlenen programda konuşan Topçu, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bir miting sırasında Başbakan’a hakaret ediyor. Söylediklerini kendisine yakıştıramıyoruz. Bütün bunlara rağmen, biz şunu getireceğiz, bunu getireceğiz diyor. Anlamıyoruz bu milletin hafızası yok mu? Bu millet öyle her şeye inanmaz.” dedi.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin birbirleri ile ilgili son günlerde yaşanan siyasi sataşmalarını da doğru bulmadıklarını ifade eden Topçu, kimsenin 3-5 oy için milleti sokağa dökemeyeceğini bildirdi.

12 Haziran’da yapılacak olan seçimlerde BBP olarak her evden bir oy istediklerini kaydeden Topçu, yeni anayasa ile ilgili çalışmalara da değindi. Herkesin sivil anayasaya yapamayacağını anlatan Topçu, sadece BBP’nin yeni bir anayasa yapmaya gücü yettiğini ifade etti. Başbakanın ‘Çılgın Proje’ olarak adlandırdığı hedeflerini ve Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi’nin (ÖSYM) sınavlar hakkındaki açıklamalarını inandırıcı bulmadıklarının altını çizen Topçu, “Başbakan çılgın bir proje açıklıyor. Bunun akıllısı yok mu acaba? Biz akıllı projeler istiyoruz. Ve bunları gerçekleştirmek için çalışacağız. Son günlerde gündemde olan sınav tartışmaları hakkında herkes bir şey söylüyor. Önce buna bir çare bulunsun. ÖSYM’nin yaptığı sınavlar hakkındaki şüpheler devam ediyor. Yeni bir sınavın yapılmasını istedik. Sayın Başbakan bu söylediğimizi bize yakıştırmadığını dile getiriyor. Biz neyin doğru olacağını iyi biliyoruz. Alperenlerin davası da düşüncesi de bellidir.” diye konuştu.

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölümüne de değinen Topçu, şunları söyledi: “O zamanlar bizi sokağa dökmek istediler. Devlet ile milleti karşı karşıya getirmek istediler. Bu konuda hukuk ve adalete güveniyoruz. Şimdiki hükümet madem her canı sıkıldığında referanduma gidiyor. O zaman idam konusunu da millete sormasını istiyoruz.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.