Topçu: PKK seçimleri sabote etmek istiyor

Topçu: PKK seçimleri sabote etmek istiyor

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, bölücüler ve dış mihrakların ülkenin birliğine kast eden yeni planlar yaptığını ve bölücü terör örgütünün genel seçimleri sabote etme hesabı içine girdiği duyumları aldığını söyledi.

Samsun Büyük Otel’de düzenlenen BBP Samsun Buluşma programına katılan Genel Başkan Yalçın Topçu, milletvekili aday adaylarının tanıtımı öncesi bir konuşma yaptı.

Anadolu'yu karış karış dolaştıklarını, çeşitli programlar gerçekleştirdiklerini belirten Genel Başkan Yalçın Topçu, “Hamdolsun, Anadolu insanı uzattığımız elleri tutuyor ve gücümüze güç katıyor.” dedi.

Genel Başkan Topçu, bölücülerin ve dış mihrakların ülkenin birliğine kast eden yeni planlar yaptıklarını, PKK ve siyasi uzantılarının devleti ve milleti açıkça tehdit ettiğini söyledi. "Milletimizin fertlerine sivil itaatsizlik çağrıları yaparak ayaklanma planları yapıldığı duyumları alıyoruz." diyen Topçu, sözlerine şöyle devam etti: "Biz sorumlu ve yapıcı siyaset izleyen bir parti olarak devletimizi en üst düzeyde ikaz ettik. Bildiğiniz gibi geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı'mız Sayın Abdullah Gül'e bir mektup gönderdik ve öngörülerimizi kendisiyle paylaştık. Umarım, Sayın Cumhurbaşkanı öngörü ve önerilerimizi dikkate alarak milli dayanışma adını verdiğimiz toplantıları bir an önce gerçekleştirir. Herkesi ikaz ediyorum, şimdiden tedbirler alınmazsa yarınlarda büyük acıları izlemekle yetinmek zorunda kalabiliriz. Bölücü terör örgütü genel seçimleri sabote etme hesabı yapmaktadır. Nevruz kutlamaları ve KCK davaları bölge halkını istismar noktasında bir bahaneye dönüştürülebilir."

"LİSELERE KADAR ÖRGÜTLENDİLER"
Bölücü terör örgütünün liselere kadar örgütlendiğini ve bu durumdan dolayı kaygı duyduklarını belirten Genel Başkan Topçu, “Bölgede şiddetin artırılmasından, kaos ortamı oluşturulmasından, bir güvenlik zafiyeti yaşanmasından endişe ediyoruz. Bu nedenle ilgilileri ikaz ediyoruz. Şimdiden gerekli tedbirler alınmalı, güvenlik ve istihbarat faaliyetlerinin artırılmasıyla birlikte provokatif olaylar ve provokatörler konusunda halk bilgilendirilmelidir.” diye konuştu.

Topçu, milletin gerilmesi, siyasi atmosferin sertleşmesi, kamplaşmanın derinleşmesinin birilerinin her zaman işine geldiği için 12 Haziran seçimlerine de normal bir ortamda girilmeyeceğini düşündüklerini ifade etti. Demokrasinin bir gereği olarak milli iradenin sandığa sağlıklı bir şekilde yansıması için herkes sorumlu, tedbirli ve itidalli davranması gerektiğini kaydeden Topçu, "Her şeye rağmen, kirli planlara rağmen, bu toprakların ruhunu besleyen değerler derin köklere sahiptir. Bu büyük millet; vatanıyla, milletiyle, diliyle, bayrağıyla kıyamete kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak var olacaktır. Dünyanın bütün melunları bir araya toplansa da bu milleti kimse bölemeyecek, ezan susmayacak, bayrak inmeyecek.” dedi.

‘Geciken adalet, adalet değildir’ sözünü hatırlatan Genel Başkan Topçu, şöyle konuştu: “Ergenekon ve Balyoz davaları bir an önce sonuçlandırılmalıdır. Bu davaların birilerinin istismar malzemesi olmaktan çıkarılması gerekir. Siyasetin gündeminden düşürülüp, yargının konusu haline getirilmelidir. Şunu herkes bilir ki, Büyük Birlik Partisi darbecileri asla savunmaz, bölücüleri asla savunmaz. Ama adaleti, insan hak ve hürriyetlerini savunur, bunlardan asla ödün vermez. Büyük Birlik Partisi,27 Mayıs'ın, 12 Mart'ın, 12 Eylül'ün idamlarına, zulümlerine 28 Şubat'ın fişlemelerine, baskılarına, 27 Nisan'ın tehditlerine, haksızlıklarına dirayetle, cesaretle karşı durmuştur. Bu tavırlar bizim onurlu ve şerefli siyaset anlayışımızın bir gereğidir.”

"SİVİL ANAYASA YAPACAĞIZ"
İktidar oldukları takdirde kamu hayatında hem de sosyal hayatta sistemi sil baştan yenileyeceklerini ve öncelikle geniş mutabakatı esas alan bir sivil anayasa yapacaklarını belirten Topçu şunları söyledi: “Avrupa Birliği sürecini durduracağız. Sürecin devamı konusunda referandum yapacağız. Milletimiz ne derse onu yapacağız. Bölücü terör için, ekonomik terör için, ahlaki terör için idamı geri getireceğiz. GÖR Projesini uygulamaya başlayınca günde 3 vardiya 8 saat çalışan bir devlet sistemi ortaya çıkacak ve üretim artırılıp işsizlik sıfırlanacaktır. Devlet milletle el ele, 24 saat çalışacak Türkiye'nin zenginliğine zenginlik katarak altın devlete, zengin millete kavuşacağız. Projelerimizle, kadrolarımızla, azim ve kararlılığımızla biz hazırız. Aziz milletimize tertemiz ellerimizi uzatıyoruz. Büyük Birlik Partisi iktidara hazırdır. Ülkemizin güvenliğini, özgürlüğünü ve refahını düşünen herkesin tam bağımsız güçlü Türkiye'ye kavuşmak için yapması gereken basit bir iş vardır. Önce en yakınlarından başlayarak, her evden bir oy istemek. BBP, her evde var olan bir partidir. Çünkü Büyük Birlik Partisi medeni, aydın, kültürlü. Çözümcü, milletçi, maneviyatçı ve demokrat bir partidir.”

Konuşmaların ardından ismi okunan milletvekili aday adayları BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu’nun yanında yer alarak, partililere tanıtıldı

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :