Topçu: YGS hemen iptal edilmelidir

Topçu: YGS hemen iptal edilmelidir

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, YGS'nin iptali için imza kampanyası başlatacaklarını belirterek, ''YGS hemen iptal edilip, yeni bir sınav tarihi belirlenmelidir'' dedi.

Topçu, BBP'nin Ankara milletvekili adaylarını tanıtım töreninde yaptığı konuşmada, ÖSYM'nin yaptığı sınavların şaibe içerdiğini ve millet vicdanında şüphe uyandırdığını söyledi. Topçu, şunları kaydetti:

''Bu olay, şüyuu vukuundan beter (dedikodusunun yapılması, gerçekleşmesinden daha kötü) oldu. Sayın Başbakan ÖSYM Başkanını derhal görevden almalı. Halkın devlete güveni zedelendi. İdam cezasının yeniden uygulanmasına ilişkin yaptığımız imza kampanyası gibi bu sınavların yenilenmesi için de imza kampanyası başlatıyoruz. YGS hemen iptal edilip, yeni bir sınav tarihi belirlenmelidir. Sınavın iptali için BBP olarak imza kampanyası başlatıyoruz.''

BBP Lideri Topçu, siyasetçilerin meydanlara inmesiyle siyasi üslubun çirkinleşmeye başladığını vurguladı. Topçu, ''İktidar milletvekilleri de muhalefetin üslubuna heveslendi. Meydana çıkmaya bu kadar heveslilerse çıksınlar ama milletin çocukları üzerinden hesap yapmasınlar. Kemal Bey, 'ben Kemal' diye diye geldi ama siyasetin üslubuna yakışmayan şekilde geldi. Siyasetçileri siyasi ahlaka davet ediyorum. 3 oy için birbirinize küfretmekten vazgeçin'' ifadelerini kullandı.

Topçu, Pakistan'daki sel felaketinde evlerini kaybedenler için BBP camiasının yaptırdığı 2 köyün anahtar teslim töreni için 29 Nisan Cuma günü bu ülkeye gideceğini söyledi. BBP, Pakistan'da isimleri Muhsin Yazıcıoğlu, Aliya İzzetbegoviç, Mehmet Akif Ersoy, Şeyh Şamil ve Ahmet Yesevi olan 5 köy yaptırıyor. Topçu, eski genel başkanları merhum Muhsin Yazıcıoğlu'nun adı verilen köyde doğan 2 çocuğa Muhsin adının verildiğini ve çocukların ailelerini ziyaret edeceğini açıkladı.

Yalçın Topçu, daha sonra Ankara 1. ve 2. bölge milletvekili adaylarını tek tek tanıttı. Topçu, hiçbir siyasi parti genel başkanının Ankara'dan aday gösterilmemesini eleştirerek, kendisinin 1. bölge 1. sıradan aday olduğunu anımsattı. Ankara'daki bazı resmi kurumların İstanbul'a taşınmasını da eleştiren Topçu, ''Her ne kadar Ankara boşaltılmaya, kar eden bazı kurumlar gece yarısı evden kız kaçırılır gibi kaçırılmaya başlansa da Ankara ebedi başkent olarak kalacaktır'' diye konuştu.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.