Topçu'dan sert tepki

Topçu'dan sert tepki

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Yalçın Topçu, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım'ın, Muhsin Yazıcıoğlu'nun hayatını kaybettiği olaya ilişkin yaptığı ''kaza'' değerlendirmesine tepki göstererek, ''Senin oradaki varlığın kazadır. Başbakan inşallah bu

BBP'nin Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlediği istişare kampının son günü verilen akşam yemeğinde konuşan Topçu, BBP eski genel başkanı Muhsin Yazıcoğlu'nun hayatını kaybettiği helikopter kazasına ilişkin Ulaştırma Bakanı Yıldırım'ın açıklamalarına tepki gösterdi ve Bakan Yıldırım'ı suçlayarak, istifa etmesini istedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bakan Yıldırım konusunda gereğini yapacağını düşündüğünü ifade eden Topçu, ''Millet de buna emin. Bu kadar akıllı bir Bakan'ın ziyan edilmemesi lazım. Sayın Başbakan bunu mutlaka görüyordur. Kendi irade koyduğu bir hadisede, araştırma gereği duyduğu hadisede, Sayın Bakan'ın aklı demek ki Başbakan'dan fazla. Buna 'kaza' diyor. Buna 'kaza' diyene de millet diyor ki aslında sen kazasın'. Senin oradaki varlığın bir kaza neticesidir. Başbakan inşallah düzeltecek'' dedi.

Topçu, siyasi hedefleri arasında devletin bakanlarını istifaya davet etme gibi bir anlayışları olmadığını, ancak bakana doğruları söylemelerine rağmen Bakan Yıldırım'ın bu doğruları 23 aydır görmezlikten geldiğini savundu.

Bakan Yıldırım'ın ''alıngan'' olmasının altında ''Yazıcıoğlu'nun hayatına kast edenlere çanak tutmasının yattığını'' iddia eden BBP Genel Başkanı Yalçın Topçu, ''Siz niye bu kadar alınıyorsunuz? Size düşen, şudur demeniz gereken, 'ben ve bana bağlı kurumların sorumluluğunu yapacağım'. Niye demiyorsunuz? Siz böyle 'kaza' derseniz millet de der ki, 'Bakan suikastın içinde mi?' Evet, Sayın Bakan gözün aydın olsun, millet size bu madalyonu taktı. Ben de millet adına soruyorum; 'Evet, suikastın içinde misiniz?'' diye sordu.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun eşi Gülefer Yazıcıoğlu ise, son zamanlarda kendisi hakkında başka bir partiden milletvekili adayı olacağı iddialarını yalanladı.

Yazıcıoğlu, eşinin ölümüyle ilgili suikast iddialarının da devlet tarafından aydınlatılmasını istediğini vurguladı. Yazıcıoğlu, ''İnternet sayfalarında görüyorum eşimin ölümüyle ilgili herkes ilgileniyor ama hiçbiri bugüne kadar bizimle gelip konuşmadı. Bizimle hiçbir şeyi paylaşmadılar. Bir tek Başkanımız Topçu ve parti yönetimi ilgilendi'' dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :