Toperi'den çok konuşulacak iddia

Toperi'den çok konuşulacak iddia

Semra Özal'ın “Ben eşimi zehirlediklerini düşünüyorum” açıklamasının ardından, dönemin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi'nin açıklamaları kafaları iyice karıştırdı...

 

Dönemin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi'nin "O gün ben ambulans ile GATA'ya gittiğini duydum Sayın Özal'ın, sonra arabadaki telsizden Hacettepe'ye dönüldüğü haberi geldi bize" sözleri Ahmet Özal'ın Aksiyon Dergisi'ne yaptığı şok iddiaları doğruladı.

Ahmet Özal'ın "Önce GATA'ya, sonra birileri yol ve güzergâh değiştirerek Hacettepe'ye götürüyor. Yolda yarım saat kaybediyorlar" iddiasını ise o dönemde Cumhurbaşkanının başyaveri olan şimdi iseGenelkurmayİkinci Başkanı Aslan Güner yalanlamıştı.

Aslan Güner'in "Cumhurbaşkanı, doğrudan Hacettepe Üniversitesi Hastanesinin acil kısmına götürülmüştür. Dolayısıyla önce GATA'ya götürülerek zaman kaybedildiği iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır" iddiasıTurgut Özalve dönemin Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kaya Toperi tarafından çürütülmüş oldu...

Semra Özal'ın "Ben eşimi zehirlediklerini düşünüyorum" iddaları gündemi sarsmıştı. Bu iddialar üzerine Toperi'den açıklamalar geldi. Toperi'nin açıklaması ise kafaları daha da karıştırdı. Otopsi iddialarına verdiği cevap ise hayli dikkat çekici: "Hanımefendi istememiş...

Bir başka dikkat çeken nokta ise Toperi, Semra Özal'ın o gece Özal'ın limonata içtiği iddalarını yalanlamazken "bilemem" ve "hatırlamıyorum" gibi ifadeler kullandı. samanyoluhaber.com

İşte Toperi'nin ntvmsnbc'ye yaptığı açıklamalar....

Toperi, “ambulans yoktu”, “limonata içirildi” gibi pek çok iddiaya cevap verdi.

8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın eşi Semra Özal'ın dün akşam yaptığı açıklamaların ardından herkesin gözüemeklibüyükelçi Kaya Toperi'ye çevrildi.

Eski Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın başdanışmanı ve Cumhurbaşkanlığı eski sözcüsü Kaya Toperi, Semra Özal'ın iddialarını cevapladı.

Sayın Toperi, Semra Özal dün akşam merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın 'Bulgar Sefareti'ne sizin zorunuzla gittiğini ve orada kendisine özel bir limonata verildiğini kendisine söylediğini belirtti. Bu konuda ne diyorsunuz.

Öncelikle 'Bulgar Sefareti' ya da resepsiyon değildi. Sayın Cumhurbaşkanı Bulgaristan gezisindeyken bir heykeltraş gelerek (Vejdi Raşidov) Türkiye'de açacağı sergisinin açılışını yapmasını istedi. Sayın Cumhurbaşkanı'da kabul etti. Ancak biz Orta Asya gezisindeyken sergi açılmış. Bu sebepten programı o gece akşam saat 18.00'de müsait olduğu için gittik.

'Turgut Özal'ın o gece kendisine özel bir limonata verildiğini ve bu yüzden yemek yemek istemediğini' söylüyor Sayın Semra Özal. Böyle özel bir limonata verildi mi?

Benim hatırladığım kadarıyla bir tepsi içinde içecekler geldi ve herkes istediğini aldı. Bunu orada bulunan herkese sorabilirsiniz. Özal'ın koruma müdürü Musa (Öztürk) da ordaydı. Limonata mı içti Furuko mu içti Sayın Cumhurbaşkanı onu bilemem.

Peki sizce Sayın Özal eşine neden böyle bir şey söylemiş olabilir?

Onu bilemem.

Siz uzun zaman Semra Özal'ın izni olmadığı için Turgut Özal'a otopsi yapılmadığını söylediniz. Semra Hanım'ın bu isteğini duydunuz mu?

Direkt duymadım. Semra Hanım'ın otopsi istemediğini duydum. Kendisinin bana söylediği bir şey yok. Ancak bana Semra Hanım'ın, ‘Eşime bıçak dokundurtmam' dediği haberi geldi. ‘Hanımefendi istememiş' dediler.

Size bunu kim ya da kimler söyledi?

Hatırlamıyorum.

Bir de ambulans sorusu var akıllarda. Semra Özal Köşk'te o gün ambulans olmadığını açıkladı. Bu doğru mu?

Köşk'te her zaman ambulans vardır. Daha evvel de eski ABD Başkanı George Bush geldiği vakit Köşk'teki yemekte ABD Büyükelçisi rahatsızlanmıştı. Kalp rahatsızlığı geçirdi ve hemen Köşk'teki ambulans hastaneye götürdü. Benim duyduğum ve öğrendiğim Sayın Cumhurbaşkanı hastaneye ambulans ile gitti. Ayrıca Sayın Cumhurbaşkanı'nın yatak odasında kalp krizine karşı kullanılan özel bir alet olduğunu da duydum.

Semra Hanım sizce neden böyle iddialarda bulunuyor?

Semra Hanım'ın özel kanaati öyle olabilir, saygı duyarız ama benim bildiğim duyduğum Semra Hanım'ın söylediklerini pek doğrulamıyor. O gün ben ambulans ile GATA'ya gittiğini duydum Sayın Özal'ın, sonra arabadaki telsizden Hacettepe'ye dönüldüğü haberi geldi bize.


SAMANYOLUHABER.COM
 

Etiketler :