Topkapı Sarayı’nda hint keneviri

Topkapı Sarayı’nda hint keneviri

Topkapı Sarayı’nın Kurşunluk kısmındaki bahçede iki saksıda 31 kök Hint keneviri yetiştiren bekçi Ali Gezer savcılıkta ifade verdi.

Topkapı Sarayı’nda bekçi olarak çalışan Ali Gezer, müzenin bahçesindeki iki saksıda 31 kök hint keneviri yetiştirdiği iddiasıyla savcılığa sevk edildi. Topkapı Sarayı’nın Kurşunluk kısmındaki iki saksıda hint keneviri bulunması üzerine gözaltına alınan bekçi Ali Gezer, Sirkeci Polis Merkezi ekiplerince dün İstanbul Adliyesi’ne getirildi. Savcıya ifade veren Gezer, 21 Ağustos 2009 günü sarayın Kurşunluk bölgesinde iki saksı içerisinde hint keneviri bulunduğunu, o bölgede bekçilik yaptığından dolayı sarayın koruma amiri tarafından çağrıldığını anlattı. Kendisine saksı içindeki bitkilerin gösterildiğini belirten Ali Gezer, bahçıvanın kendisine bu bitkilerin hint keneviri olduğunu söylediğini, kendisinin ise bu bitkileri ektiğini ancak ne olduğunu bilmediğini ileri sürdü. Ali Gezer, söz konusu bitkinin tohumunu da güvercin yemi satan yemcilerden aldığını belirtti. Gezer, ifadesinin ardından mevcut delil durumu ve ceza miktarı nedeniyle serbest bırakıldı.

Müzenin Müdür Yardımcısı Gülendam Nakipoğlu da polise verdiği ifadesinde, bekçi Ali Gezer’in kendilerine köklerin kendisine ait olduğunu ve denemek amacıyla diktiğini söylediğini belirterek konu hakkında Müze Başkanı İlber Ortaylı’ya da bilgi verdiklerini söyledi. Nakipoğlu, kurumun prestijini yıprattığı gerekçesiyle Ali Gezer’den şikayetçi olduklarını ifade etti.

(Hürriyet)

Etiketler :