Toplu mezarın sırrı ne?

Toplu mezarın sırrı ne?

Toplu infaz iddiaları... Gözü yaşlı ailelerin başvuruları... İlçe Jandarma Karakolunun yakınındaki çöplükte yapılan kazı ve üstüste gömülmüş halde bulunan cesetler..

Bitlis'in Mutki ilçesindeki kazıdan bir toplu mezar ve onlarca soru çıktı. İddialar bazılarıteröriddiasıyla gözaltına alınan 12 kişinin hiçbir yargılamaya tabi tutulmadan öldürülüp, gömüldüğü ve ailelerine de yıllarca bilgi verilmediği yönünde. Şimdi bu korkunç olayın bir de şahidinin olduğu gündemde.

Star Gazetesi'ne konuşan H.C. adlı kişinin iddiasına göre o gün olay yerinde 12 kişi değil 13 kişi vardı. O 13. kişi bir korucuydu ve herşeye şahit oldu.



12 ceset 12 aileye hiç olmazsa bir mezartaşıyla teselli olacak. Ancak kayıp yakınları bölgede çok daha fazla cesedin gömülü olduğu öne sürülüyor.

Var olduğu iddia edilen mezarlardan biri de alay içinde... Seyithan Kızılkaya, kardeşi Alican Kızılkaya'nın burada ibret olsun diye süründürüldükten sonra öldürüldüğünü ve gömüldüğünü iddia ediyor.
Kayıp yakınlarının isteği, başvuruda bulunulan tüm noktalarda kazı çalışmasının yapılması ve bir an önce kemiklerin incelenip sonuçların açıklanması...


SAMANYOLU HABER TV
 

Etiketler :