‘Toplu Taşıma Yolu’ Fatih ve Şirinevler’de başladı

‘Toplu Taşıma Yolu’ Fatih ve Şirinevler’de başladı

Yüzlerce sürücü şaşkına döndü

Belirli saatlerde sadece toplu taşıma araçlarının kullanacağı ‘Toplu Taşıma Yolu’ uygulaması, dün sabah başladı. Pilot bölge olarak Aksaray- Millet Caddesi-Topkapı ve Şirinevler-Mahmutbey yolunda başlayan uygulamanın ilk gününde yüzlerce ihlal yaşandı. Trafik polisleri ve zabıta ekipleri, şerit ihlali yaparak otobüs yoluna giren sürücüleri uyardı, otobüs şeridine park edilen araçlar çekildi. Açıklama yapan İBB Başkanı Kadir Topbaş, dün öğle saatlerine kadar 785 aracın toplu taşıma yolunu ihlal ettiğini söyledi.

ESNAF TEPKİLİ

Taksiciler ile esnaf ise uygulamadan memnun kalmadı. Taksiciler, “Yol kenarında duran yolcuyu almazsam, istediği yerde indirmezsem taksiyi kim tercih eder. O zaman bizim otobüslerden ne farkımız kalır. Bu uygulama taksicilerin kâbusu olacak. Artık müşterimizi sağa yanaşamayacağımıza göre yolun ortasında indiririz” diyerek tepki gösterdi. Bölge esnafı da tepkisini “Sabahları nasıl mal sevkıyatı yapacağız” diyerek dile getirdi. Uygulama, hafta içi trafiğin yoğun olduğu 07.00-10.00 ile 16.00-20.00 saatlerinde yapılacak.

Bu saatler dışında Toplu Taşıma Yolu’nu diğer araçlar da kullanacak. Millet Caddesi’nde, Topkapı-Aksaray istikametinde her iki yöndeki sağ şerit İETT ve özel halk otobüslerine tahsis edildi. Şirinevler-Mahmutbey yolu ise sadece İETT, özel halk otobüsleri ve minibüsler tarafından kullanılacak. Söz konusu şeritlerde taksiler sadece duraklarda yolcu indirip bindirebilecek. Uygulamayı ihlal eden sürücülere de EDS ceza kesecek.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.