Toplumsal olayların sorumlusu bulundu!

Toplumsal olayların sorumlusu bulundu!

Uyuşturucu bağımlılığı, cinayet ve daha pek çok toplumsal olay: Çin hepsinin sorumlusunu buldu!

Çin Merkez Televizyonu CCTV çalışıyor: Uyuşturucu bağımlılığı, ergenlik dönemi gebeliği ve hatta cinayet gibi toplumsal sorunların faturası, yine bilgisayar dünyasına çıkarılıyor...

Geçtiğimiz Perşembe günü yayınlanan 'Bir Caninin İtirafları, Bölüm 2: Çevrimiçi Şiddet ve Pornografi' başlıklı TV programında Pekin'deki bir ıslah evinde görüntülenen bir tutuklunun, sanal bir dünyada ekipman satın alabilmek için, gerçek hayatta işlediği cinayetler anlatılırken, hapishanelerdeki suçluların yüzde 80'inin, oyunlardaki şiddetten etkilenerek suç dünyasına girdiği vurgulandı. Haber sonrasında 'düzenleyiciler' tarafından incelemeye alınan popüler çevrimiçi oyunların hangileri olduğu açıklanmadı. Geçtiğimiz baharda Warcraft'ın Wrath of the Lich King adlı genişleme paketi de, Çin Hükümeti'nin sansürüne takılmıştı.

Bu ay, yine sansür habercisi CCTV'de yayınlanan bir başka haberde, uzun oyun maratonlarında enerjilerini ayakta tutabilmek için meta-amfetamin ve öksürük şurubuna bağımlılık geliştiren gençler konu edilmiş; tüm vakitlerini internet kafelerde geçiren gençlerin, duman altı ortamlarda; mesajlaşma programları ve 'online' oyunlara adeta esir olduklarını ifade etmişti.

Etiketler :