Topraktan yine mühimmat fışkırdı!

Topraktan yine mühimmat fışkırdı!

Poyrazköy'de 3 gündür süren kazılarda akşam saatlerinde yeni mühimmata ulaşıldı.

Gölçük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler arasında yer alan krokilerden yola çıkılarak Poyrazköy'de kazı çalışmalarının yapıldığı öğrenildi. 3 gündür süren kazılarda akşam saatlerinde mühimmata ulaşıldı.

İSTANBUL- Beykoz'a bağlı Poyrazköy'deki bir arazide güvenlik kuvvetlerince yapılan kazı çalışmasında patlayıcı madde ve mühimmat bulunduğu öğrenildi.

Keçilik mevkisinde geçen yıl kazı yapılan askeri bölgenin tel örgüleri dışındaki bir alanda olay yeri inceleme ekiplerinin başlattığı kazı çalışmalarının bugünkü bölümü tamamlandı.

Detektörlerin de kullanıldığı ve jandarma ekiplerinin eşlik ettiği kazı çalışmalarında, naylonlara sarılı halde patlayıcı madde ve mühimmat bulunduğu öğrenildi.

Bulunan malzemenin sayımının henüz yapılmadığı ve türlerinin sayımdan sonra belli olacağı kaydedildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen ''şantaj ve askeri casusluk'' iddialarına ilişkin soruşturma kapsamında, Gölcük'teki Donanma Komutanlığında yapılan aramalarda ele geçirilen belgeler arasındaki krokilerden yola çıkılarak gerçekleştirilen kazı çalışmalarına yarın devam edileceği bildirildi.

Jandarma ekiplerinin güvenlik amacıyla arazinin girişinde sabaha kadar bekleyeceği öğrenildi. AA 

Poyrazköy'deki kazı çalışmalarına ara verildi

Gölçük Donanma Komutanlığı'nda ele geçirilen belgeler arasında yer alan krokilerden yola çıkılarak Poyrazköy'de yapılan kazı çalışmalarına, sabah devam edilmek üzere ara verildi.

Gölcük Donanma Komutanlığı'nda İstihbarat Binbaşı K.Y. tarafından gömüldüğü öne sürülen ve bir odanın zemininde bulunan belgeler arasındaki krokilerden yola çıkılarak Poyrazköy'de yeniden kazı çalışması başlatıldı.

Daha önce çok sayıda mühimmat bulunan Poyrazköy'de, krokilerde belirtilen noktalarda yeni silah ve mühimmatlar bulunduğu belirtiliyor.

Daha önce arama yapılan bölgenin 1,5 kilometre yukarısındaki yapılan kazı çalışmalarına İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin yanı sıra jandarma da eşlik etti.

Hava kararınca ara verilen çalışmalarına sabah yeniden başlayacağı öğrenildi.

Poyrazköy'de 2009 yılında da kazı çalışmaları yapılmış, çok sayıda mühimmat gömüldüğü yerden çıkartılmıştı. CİHAN

 

Etiketler :