Toptan'dan eğitimi boykot çağrısına kınama

Toptan'dan eğitimi boykot çağrısına kınama

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Çocuklarımızı siyasetin aracı olarak kullanmak istemekle, çocuklarımızı okula göndermemekle, eğitimi boykot yapmakla bir yerlere varmak isteyen aymazlık ve yobazlığı şiddetle kınıyorum.

AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, "Çocuklarımızı siyasetin aracı olarak kullanmak istemekle, çocuklarımızı okula göndermemekle, eğitimi boykot yapmakla bir yerlere varmak isteyen aymazlık ve yobazlığı şiddetle kınıyorum." dedi.

Ereğli'de 2010-2011 eğitim ve öğretim yılı yeni hizmete giren Gökçeler İlköğretim Okulu 'nda düzenlenen törenla başladı. Törene katılan Toptan, burada yaptığı konuşmada Zonguldak'ın eğitim bakımından Türkiye'nin iddialı illerinden biri olduğunu söyledi.Hükumet olarak bir taraftan eskiyen okulları yenilenirken öbür taraftan orta öğretimdeki eksiklikleri giderdiklerini ve üniversitenin her yıl biraz daha genişlemesi için çaba sarf ettiklerini anlatan Toptan

"Eksiklikleri ve yapılması gerekenleri biliyoruz. Eğitime gönül vermiş hayırseverlerin katkısı ile önümüzdeki birkaç yıl içerisinde Zonguldak'ta ilköğretim ve orta öğretimde alt yapı eksikliği kalmayacaktır." dedi.

Bugün bütün Türkiye'de ilköğretim haftasının kutlandığını, milyonlarca çocuğun yeni okula başladığını, milyonlarca çocuğun ise bir üst sınıfa geçtiğini ifade eden Toptan, eğitime boykot çağrısına tepki gösterdi. Toptan şöyle konuştu: "Bazı yerlerde çocuklarımızın insanlarımızın öğretmenlerimizin bu heyecanını örselemeye çalışan gayretleri görmekteyiz. Çocuklarımızı siyasetin aracı olarak kullanmak istemekle, çocuklarımızı okula göndermemekle, eğitimi boykot yapmakla bir yerlere varmak isteyen aymazlık ve yobazlığı Gökçeler'de şiddetle kınıyorum. Hiçbir gerekçe çocuklarımızın yeni bir şeyler öğrenmesine eğitim almasına engel olmamalıdır. Türkiye güçlenmeye büyümeye ve dünyanın en büyük ülkelerinden bir tane olma kararlılığı inatla, ısrarla sapmadan sürdürecektir. Atatürk'e sözümüz var çağdaş uygarlık düzeyinin üzerine çıkacağız, ne olursa olsun çıkacağız."

AK Parti Zonguldak Milletvekili Fazlı Erdoğan ise, "Çağın gereklerine uygun bir eğitim yuvasına kavuşan Gökçeler Belediyesi'ni yeni eğitim öğretim yılında başarılarla dolu bir dönem olmasını temenni ediyorum. Zonguldak il genelinde önemli olan eğitimi bir adım ileriye çıkartabilmek hedefindeyiz." dedi.

Konuşmaların ardından okul arsasını bağışlayan kişilere teşekkür plaketleri verildi. Daha sonra Zonguldak Valisi Erdal Ata, TBMM Eski Başkanı Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekilleri Fazlı Erdoğan Polat Türkmen, Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay ve Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Ali Sadi Ünsal okul bahçesine anı fidanı diktiler. Daha sonra okul açılışı gerçekleştirdi. Protokol üyeleri açılışı okul öğrencileri ile birlikte yaptı. Ardından protokol ve davetliler okulu gezdi. Davetlilere ikramlarda bulunmasının ardından tören sona erdi.

 

Etiketler :