Torba yasa ile taşerona kadro yolu

Torba yasa ile taşerona kadro yolu

Torba yasa olarak bilinen kanunla taşeron işçilere, iyi haber çıktı. Bakan Çelik, tazminatlarıyla ayrılabileceklerini, ama sayıları çok olduğu için asıl işçi olacaklarını söyledi.

Görüşmeler sırasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, milletvekillerinin sorularını yanıtladı. Bu tasarıyla artık alt işveren işçisinin hangi koşullarda alt işveren işçisi ve hangi koşullarda asıl işçi olacağının kesin hatlarla netleştiğini vurguladı.

Bakan Çelik, şöyle konuştu:

"Yardımcı işlerde alt işveren işçisi çalışacak, bunun yanında teknolojik uzmanlık ve işin gereği hususlarını aynı anda bünyesinde barındıran işler alt işveren işçisi veya hizmet alımını gerçekleştirebilecek. Ama bunun dışında da Karayolları'nda da, Sağlık Bakanlığı'nda da, bütün kurumlarda artık muvazaa diyebileceğimiz hususun gerçekleşmesi mümkün değil. Gerçekleşirse yine yargı kararıyla asıl işçi olarak çalıştırmak zorunda kalacak.

Asıl işleri yapanlar taşeron işinde çalıştırılamayacak." Bakan Çelik, sözlerine şöyle devam etti: "Bir işçi, hizmet alımı yardımcı işler bünyesinde değilse asıl işçidir o ve kesinlikle çalıştırılamayacak. Mevcut yargı kararları çerçevesinde tazminatlarını, haklarını ödeyip işten çıkarma imkanı olduğu gibi, asıl haklarını ödemeden -çünkü ortada sayısal anlamda ciddi bir rakam- asıl işçi olarak bunları çalıştırma imkanı var."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.