Torbalı'da eğitim uçağı tarlaya düştü, pilot hayatını kaybetti

Torbalı'da eğitim uçağı tarlaya düştü, pilot hayatını kaybetti

İzmir’in Torbalı ilçesinde, Selçuk Efes Havalimanı’ndan havalanan Türk Hava Kurumu eğitim uçağı mısır tarlasına düştü. Pilot Berfu Hatipoğlu (31) olay yerinde yaşamını yitirdi. Tanık Ali Çoban, patlama riski nedeniyle kimseyi yaklaştırmadığını belirtti.

İzmir'in Torbalı ilçesinde eğitim uçağının tarlasına düştüğünü gören mısır tarlası sahibi Ali Çoban, "Geldim buraya, 'Kimse var mı? Yaralı var mı?' dedik. Ses çıkmadı." dedi.

Selçuk Efes Havalimanı'nda eğitim için öğrenci pilot Berfu Hatipoğlu ile havalanan ve Torbalı ilçesi Kırbaş Mahallesi'ndeki mısır tarlasına düşen uçakla ilgili ekiplerin bölgedeki çalışmaları sürüyor.

Olay anında uçağın düştüğü tarlasında olan Ali Çoban, gazetecilere, sabah saatlerinde tarlada çalıştıkları sırada uçağın süzüldüğünü gördüklerini, ardından patlamaya benzer bir ses duyduklarını söyledi.

Yanında oğlunun da olduğunu anlatan Çoban, uçakta olanları kurtarmak için koştuklarını ancak kimseyi göremediklerini belirtti.

Çoban, uçağın dik bir şekilde, burnu üzerine düştüğünü ifade ederek, "Geldim buraya, 'Kimse var mı? Yaralı var mı?' dedik. Ses çıkmadı. Gelen arkadaşları da ben yaklaştırmadım, benzin kokusu vardı. Patlama olur diye kimseyi yaklaştırmadım. Hemen jandarmayı aradım. 10 dakika sürmedi hemen geldiler." diye konuştu.

Selçuk Efes Havalimanı'ndan havalanan Türk Hava Kurumuna ait Cessna-172 tipi eğitim uçağı, Torbalı ilçesi Kırbaş mevkisindeki mısır tarlasına düşmüş, pilot Berfu Hatipoğlu (31) hayatını kaybetmişti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.