Trablusu kana buladılar

Trablusu kana buladılar

Libya'da savaş uçaklarının, başkent Trablus'taki çeşitli yerleri bombaladığı belirtildi

Trablus'ta yaşayan Adil Muhammed Salih, El Cezire televizyonuna canlı yayında yaptığı açıklamada , "Bugün burada şahit olduklarımız tahayyül edilemez. Savaş uçakları ve helikopterler rastgele bölgeleri birbiri ardına bombalıyor. Birçok ölü var" dedi. 
    
Kendisini bir siyasi aktivist olarak tanımlayan Salih, bombardımanın önce bir cenaze törenini hedef alarak başladığını belirterek, "Halkımız ölüyor. Her 20 dakikada bir bombardıman yapılıyor" diye konuştu. 
    
İsviçre'deki Libya Hakikat ve Adalet Komitesi Başkanı Fethi El Verfali de "Trablus'ta askeri uçaklar sivillere, protestoculara saldırıyor. Siviller dehşet içinde. BM nerede, Uluslararası Af Örgütü nerede" dedi. 
    
Bu arada, El Arabiye televizyonu, görgü tanıklarına dayanarak verdiği haberde, Trablus'taki çatışmalarda 160 kişinin öldüğünü duyurdu. Ancak diğer kaynaklar ölü sayısının 250'den fazla olduğunu bildiriyor. 

Bombalamaya katılan uçakların ise Libya ordusuna ait olmadığı diğer komşu ülkelerden kiralanan paralı asker taşıyan savaş uçakları olduğu öğrenildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :