Trabzon eli boş döndü

Trabzon eli boş döndü

Trabzonspor liderlik hesapları yaparak girdiği haftada kendi evinde baskılı oynadı ama kaleci Oğuzhan'ı geçmeyi başaamadı ve galibiyet ararken yediği şok bir golle yıkıldı ve taraftarını da yıktı.

Konya, Trabzon'un hayallerini yıktı
Trabzonspor liderlik hesapları yaparak girdiği haftada kendi evinde baskılı oynadı ama kaleci Oğuzhan'ı geçmeyi başaamadı ve galibiyet ararken yediği şok bir golle yıkıldı ve taraftarını da yıktı.
Maça Konyaspor'un vuruşu ile başlandı. Uzun bir vuruşla Konyaspor rakip kalede ilk atağı geliştirmek istedi ama Trabzonspor defansı bu atağı taçla kesti...
Maçın üçüncü dakikasında Trabzonspor'un kullandığı serbest vuruş sonrası defansın arkasından yapılan bir vuruş topu ağlara gönderdi ama top gol olarak değer kazanmadı. Hakem bu pozisyonda ofsayt tespit etti. Selçuk'un kullandığı serbest vuruş sonrası altı pas içinde kalan iki Trabzonsporludan biri olan Giray kafa vuruşu ile topu ağlarla ağlara gönderdi ancak bu top gol olarak değer kazanmadı..

Yattara dördüncü dakikada topu sağ kanattan taşıdı ve ceza alanına ortaladı ama kimsenin olmadığı pozisyonda topu kaleci Oğuzhan rahatlıkla kontrol etti.

8. dakikada Egemen'in pasıyla hareketlenen Umut, Ayman'ın yaptığı müdahale sonrası yerde kaldı. Faul atışından sonuç alınamadı.

Konyaspor 12. dakikada Veysel ile tehlikeli geldi. Veysel cezaalanına girdi ama tam topla buluytuğu anda kendisini onun önüne atan Song çok önemli bir pozisyonu başlamadan bitirmeyi başardı.

14. dakikada bu kez Serhat tehlikeli şekilde defansın arasına sızdı ve topu istedi. Song yine müthiş bir zamanlama ile kendisini topun önüne atarak atağın gole dönüşmesini engelledi.

18. dakikada Veysel 6. pasın içinde kale ile karşı karşıya kaldı vuruşunda herkes gol beklenken son anda uçarak müdahele etmeyi başaran Song'un ayak darbesi ile top dışarı gitti. Bu müdaheli ile Song takımını ard arda 5 dakika içinde 3 golden kurtarmış oldu.

20. dakikada Veysel defanstan bir kez daha sıyrıldı ve ceza alanı içindeki Serhat'a topu kazandırmak istedi ama bu kez Egemen topu Serhat'ın kazanmasına izin vermedi. Kaleci topun kornere gitmesini enelledi ve atak sona erdi.

21. dakikada bu kez Konyaspor bülent ile ceza alanına sol kanattan girdi, önündeki rakibinden kurtulmayı başardı ama topu kaleye gönderemedi.

22. dakikada kazanılan serbest vuruşta Ayman topu 30 metreden doğrudan kaleye göndermeyi denedi ama top kaleci Syla'nın kontrolü altında avuta gitti.

23. dakikada Yattara ile atak deneyen Trabzonspor'un atağı avutta sonuçladı.

24. dakikada taç atışından gelişen atakta Yattara ceza alanı içinde topla buluştu ama hakem Yattara'nın ofsaytta olduğunu işaret etti.

29. dakikada Trabzonspor kalabalık ve tehlikeli geldi ama paslaşma sırasında araya giren bir Konyasporlu defans oyuncusu atağı bitirmeyi başardı.

34. dakikada Yattara bir şut denedi top kalecide kaldı.

37. dakikada Selçuk'un ortasına Egemen'in kafa vuruşu üstten auta giderken, pozisyon sonrası Umut'la girdiği ikili mücadele sonrası Mihajlov yerde kaldı ve bir süre tedavi gördü.

39. dakikada Gökhan cezalanı içinde topla buluştu rakibininden topu kurtardı ve çaprazdan direkt kaleyi denedi ama top kaleci Oğuz'ın kucağında kaldı.

40. dakikada Colman savunmanın arkasında Egemen'i gördü ve ona akllı bir pas çıkarttı. Egemen topu kontrol ettiği anda defans topu kornere göndermeyi başardı.

41. dakikada Cihan şansını edenedi ama cezaalanı dışından gönderilen top üst direğin bir karış üstünden avuta gfitti.

42. dakikada Trabzonspor Umut ile gol şansı yakaladı ama Umut'un kafa vuruşunda top kaleci Oğuzhan'da kaldı.

44. dakikada Ayman, Colman'ın sertlikle durdurunca sarı kart gördü.

45. Yattara ile Tayfun'un mükemmel duvar pasları sonrası Tayfun harika bir orta yaptı, Gökhan Ünal altı Pas içinde topla buluştu önünde sadece ağlar vardı, dokunsa gol olacaktı ama o kadar sert dokundu ki top kalenin üstünden herkesin şaşkın bakışları arasında avuta gitti.

Hakem maça bir dakika oynanmayan süre ile ilave edildi. Bu dakida ceza alanı içindeki pozisyonda Konyasporluların vuruşunda top trabzonsporlu savunma oyuncusunun koluna çarptı. Hakem bu çarpmayı pozisyon gereği olarak yorumladı ve maçın ilk yarısını bitirdi.

İKİNCİ YARI

İkinci yarıya evsahibi Trabzonspor başladı.

Ama ikinci yarının ilk atağına imza atan takım da Konyaspor oldu. Veysel'in pasında hareketlenen Bülent'in çabası takımına korner kazandırdı. Bülent korneri kullandı, Veysel vurdu ama kaleci Sylva topu tutmayı başardı.

49. dakikada gelişen atakta Veysel ofsaytta kaldı.

50. dakikada Gökhan Ünal maçta inanılmaz bir gol daha kaçırdı. Havadan gelen top kafa ile Gökhan Ünal7ın önüne indirildi karşısındasadece kaleci vardı sert vurdu ama kalecinin üstüne vurdu ve golü kaçırdı.

51. dakikada ceza alanı dışından şansını deneyen Trabzonsporlu oyuncu topu dışarı gönderdi.

52. dakikada Umut Bulut ile önemli bir pozisyon daha gelişti ama bu pozisyonda da top avuta gitti.

55. dakikada Veysel defansın arkasına sarktı ama uzun gelen topa ondan önce kaleci Sylva hakim oldu.

56. dakikada Yattara topun gelişine mükemmel vurdu Oğuzhan çatala gitmekte olan topu son anda yumruklayarak kornere gönderdi. Kornerden gelen topa Tayfun'un vuruşunda da kaleci Oğuzhan topu kurtarmayı başardı.

56. dakikada Colman'ın pasında Umut Bulut altı pasta topla buluştu ama topla aynı anda ayaklarının ayltında Oğuzhan vardı.

57. dakikada Yattara bu kez soldan sert bir orta kesti kaleci Oğuzhan bu topu da yumruklamayı başardı. Bu pozisyon sonrası gelişen atakkta Bülent Bölükbaşı rakip ceza alanında tehlikeli şekilde yer aldı ama kaleci Sşlva zamanında çıkarak tehlikeyi önledi.

60. dakikada Trabzonspor tehlikeli bir noktadan kaleyi gören bir noktadan yaklaşık 25 metreden serbest vuruş kazandı. Selçuk vuruşu kullanan oyuncu oldu defanstan sekti, top bu kez defansın arkasına ortalandı 4-5 Trabzonlu birden ofsayt diye teredüt yaşadı ama hakem oynayın dedi. Trabzonsporlu Umut Bulut bu pozisyonda kafa vuruşu ile topu kaleye göndermeyi denedi ama hafif vurdu ve topu kaleci kolaylıkla kontrol etti.

61. dakikada bu kez serhat rakip cezaalanında çok sert vurdu ama Trabzonspor file bekçisi başarılı bir kurtarış yaptı pozisyonun gelişiminde hakem kaleciye yapılan faul tespit ederek pozisyonu bitirdi.

64. dakikada Konyasporun kullandığı serbest vuruş sonuç getirmedi.

65. dakikada Trabzonspor'un sağlı sollu ortaları cezaalanı içinde karamboller yaşanmasına neden oldu ama o karambollerde topa vurmayı başaramadı.

67. dakikada Bülent Bölükbaşı oyundan alınırken yerine Mustafa Er oyuna dahil oldu. Bu dakikada yaşanan bir pozisyonda hakem oyunu taçla başlattı ama her iki takım oyuncusu da kendisi leyhine faul bekliyordu...

70. dakikada Serhat ceza alanı dışından sert vurdu ama kaleci Sylva üstüne sert gelen topu tutmayı başardı.

73. dakikada Giray kaçar yerini Alanzinho'ya bıraktı.

Alanzinho ile Yattara arasındaki paslaşma sonrası atak sonuç getirmezken. Zafer demir oyundan alındı ve İsmail Güldüren onun yerine oyuna dahil oldu.

76. dakikada Trabzon Kaleci Oğuzhan'ı önde yakaladı, Yattara kaleye doğru koşarak topu bekledi ama bu pozisyonda top onunla buluşturulamadı.

78. dakikada Tayfun Cora'nın koşu yaptığı top Umut bulut7un önünde kaldı. Umut Bulut döndü kendine alan açtı ve sert vurdu ama top defanstan geri döndü.

79. dakikada bu kez Trabzonspor sağ kanattan tehlikeli geldi ama tehlike yine taçla kesildi.

81. dakikada Konyaspor son değişikliğini yaptı.

82. dakikada kazanılan kornerde tüm oyuncular konyaspor cezaalanına yığıldı. Top Umut bulut'un ayağında kaldı. Sert vurdu ama Oğuzhan Bahadır bir kez daha Trabzonspor'a gol şansı verdi.

83. dakikada sol kanattan Veysel topu söküp çeza alanınadoğru hareketlendi Serhat boş pozisyonda top bekliyordu ama Veysel'in ortası çok kötü idi.

84. dakikada gelişen atakta Tayfun topu kornere gönderdi. Serhat kullandı ve Kratochvil gelen topu ağlara gönderdi. Trabzonspor-Konyaspor maçında Konyaspor, Kratochvil'in 84. dakikada attığı golle 1-0 öne geçti

85. dakikada Yattara ceza alanı içinde çok sert vurdu. Oğuzhan bir kez daha topu kornere çeldi. bu arada Colman oyundan çıktı Isaac oyuna dahil oldu.

Arda arda gelişen Trobzon ataklarında biraz şaşkınlık biraz panik tehlikeleri büyümeden bitirirken 89. dakikada kullanılan serbest vuruşta Yattara'nın ortasını ceza alanında kontrol eden Oğuzhan takımını rahatlattı.

Maçın normal süresi 0-0 sona ererken hakem maça 4 dakika oynanmayan süre ilave etti. Trabzon doldur boşaltlarla son bir şans aradı ama Oğuzhan bu dakikalarda da hemşehrilerine geçit vermeyerek liderlik hayallerini yıktı.

Maç 1-0 konyaspor'un üstünlüğü ile sona erdi..


Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :