Trabzon'a çok ağır ceza geliyor!

Trabzon'a çok ağır ceza geliyor!

Trabzon-F.Bahçe maçında sahaya ikinci çakının atıldığı ve temsilci Candemir Özdemir'in sırtına isabet ettiği öğrenildi...

Trabzonspor ile Fenerbahçe kulüpleri arasında büyük gerginliğe yol açan maçın temsilci raporlarının çok ağır olduğu ortaya çıktı. Federasyon temsilcileri; Halit Arslan, Raşit Yüksel ve Candemir Özdemir'in, Futbol Federasyonu'na ulaşan raporlarına göre kaleci Volkan'a atılan çakının dışında, ikinci bir çakının daha kayıtlara geçtiği ortaya çıktı.

Baroni'nin 41. dakikada attığı gol sonrası saha içinde bulunan üçüncü temsilci Candemir Özdemir'in sırtına isabet eden ve 22 cm. olduğu belirtilen çakının da, temsilciler tarafından federasyona iletildiği, bu sürpriz gelişmeden sonra Trabzonspor'un saha olayları nedeniyle alacağı cezanın iki maçı geçebileceği öğrenildi.

Temsilci raporlarında 47. dakikada kaleci Volkan'a atılan çakının ucunun açık olduğu, aynı anda Fenerbahçe file bekçisinin on çakmak ve 11 pet su şişesi ile hedef alındığı belirtilirken, ikinci yarıda Alex'e bir köşe atışı sırasında pet su şişeleri fırlatıldığı, bunlardan birinin Brezilyalı oyuncunun göğsüne geldiği vurgulandı.

Hakem üç kez durdurdu

Temsilciler, hakem Fırat Aydınus'un maçı üç kez durdurmak zorunda kaldığını da yazdı. 34. dakikada Fenerbahçe'yi protesto etmek için sahaya yüzlerce tişört atıldığı, 19 sis bombası, 30 çakmak ve 25 pet su şişenin tespit edildiği, hakemin de oyunu 4 dakika 40 saniye sonra başlatabildiği vurgulandı. 47. dakikada Volkan'a atılan çakı nedeniyle oyunun durdurulduğu, Alex'i hedef alan pet su şişeleri nedeniyle Aydınus'un anons yaptırmak zorunda kaldığı belirtildi.

Bu arada maçın başlamasına 5 dakika kala tribünlerde üç adet izinsiz pankart açıldığı, bu pankartların kaldırılmasının 10 dakikayı bulduğu vurgulandı. Bu üç pankartın daha sonra polisin müdahalesi ile taraftarca toplandığı, ancak konuyla ilgili Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nün dikkatinin çekilmesi gerektiğine işaret edildi.
Dün hukuk müfettişliği tarafından PFDK'ya sevk edilen Trabzonspor'a verilecek cezanın yarınki toplantıda ele alınacağı ve saha olayları için verilecek toplam cezanın 3 maçı geçebileceği bildirildi.

Tezahürata para cezası

Fenerbahçe maçında, taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı temsilci raporlarına geçen Trabzonspor'a bu eylem nedeniyle seyircisiz oynama cezası verilmeyecek. Bu sezon küfür ile çirkin tezahürat nedeniyle iki kez para cezası alan bordo-mavili ekip eylemin üçüncü tekrarı karşılığı 120 bin lira para cezasına çarptırılacak. Talimata göre seyircisiz oynama cezası söz konusu tezahüratın 4.tekrarında veriliyor.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.