Trabzon'da akıllı bilet dönemi

Trabzon'da akıllı bilet dönemi

Trabzon'da toplu taşımada akıllı bilet dönemi başlıyor.

Trabzon Belediyesi, halk otobüslerinde 15 Ocak'tan itibaren akıllı bilet 'Tak Kart' uygulaması başlatıyor. Yeni uygulama ile artık abonman bileti tarihe karışacak.

Yeni uygulama kapsamında şimdiye kadar 55 otobüse Tak Kart sistemi monte edildi. Test çalışmaları devam eden sistem, 15 Ocak'tan kullanacak. Ayrıca belediye tarafından yapılan ve otobüslerin geliş güzergahını, otobüsün hangi durağa ne zaman geleceğini gösteren 'Akıllı Durak' sistemi ise 1 Ocak'tan itibaren hizmete girecek. Vatandaşlar, belediye otobüslerine monte edilen LCD ekranlardan otobüsün bulunduğu hattı ve hangi durağa geldiğini okuyabilecek.

Tak Kart almak isteyen vatandaşlar ihaleyi alan firmanın kentin değişik yerlerine bayilik verdiği dolum merkezi noktalarına müracaat ederek kartlarını alabilecekler. Uygulama için ilk etapta 30 bin adet kart hazırlanarak dağıtım ve dolum noktalarına verildi. Vatandaşlar kartları tek kullanımlık alabildikleri gibi isteği kadar kontörde yükleyebilecekler. Tek kullanımlık kartların fiyatları kart maliyeti nedeniyle belirlenen fiyatlardan 10 kuruş daha fazla olacak. Belediye otobüslerini kullanacak vatandaşlar mevcut tarife olan indirimli 60, sivil 90 kuruş üzerinden seyahat edecek.

Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, belediye otobüsleri ile seyahat edecek vatandaşların 15 Ocak tarihi itibariyle TAK KART kullanmaları gerektiğini belirterek, "Yeni uygulama ile birlikte artık abonman bileti tarihe karışıyor. Şu anda test aşamasında olan akıllı bilet uygulaması için otobüslerimize sistemler monte edildi. Kentin değişik noktalarına verilen kart dolum ve satış yerlerinden kartlarını alabilirler. Bununla birlikte akılı durak uygulaması da 1 Şubat tarihinde itibaren vatandaşların hizmetinde olacak. Söz verdiğimiz gibi projelerimizi bir bir hayata geçiriyoruz." diye konuştu.

 

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :