Trabzon'da bir rüya gerçek oluyor

Trabzon'da bir rüya gerçek oluyor

Trabzonspor camiasının ve Trabzon kentinin dört gözle beklediği haber nihayet geldi...

Ankara'dan inşaatı TOKİ'nin üstlenmesine onay geldi, Akyazı Projesi'nin startı için en somut adım atıldı. İnşaat bittiğinde Trabzon en az 30 bin kapasiteli stat, antrenman sahaları ve sosyal tesisler kazanmış olacak.

Bir önceki Başkan Nuri Albayrak döneminde ilk adımları atılan Akyazı Projesi’nde en somut gelişme yaşandı, işin TOKİ tarafından önümüzdeki 20 gün içerisinde ihale edileceği vurgulandı. Konuyla ilgili olarak uzun süredir uğraşan ve Ankara’da çalınmadık kapı bırakmayan Trabzonspor camiası, sonunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın TOKİ’ye verdiği talimatla hedefine ulaştı.

Zemin doldurulacak
İhale tamamlandıktan sonra vakit kaybedilmeden düğmeye basılacak. Konuyla hem Trabzonspor Kulübü hem de Başbakanlığın yakından ilgileneceği belirtildi. Şu anki beklenti doğrultusunda kentteki düz zemin problemi nedeniyle denizin doldurulmasıyla tüm kompleksin üzerine oturtulacağı geniş bir alan yaratılacak.

3 yılda bitirilecek
Akçaabat mevkisi üzerinde gerçekleştirilecek projenin en geç 3 yıl içerisinde tamamen bitirilmesine kesin gözüyle bakılıyor. Projenin içerinde ise kelimenin tam anlamıyla yok yok... Trabzonspor’un maçlarını oynayacağı yeni stadın kapasitesinin 30-35 bin olması bekleniyor. Bordo-Mavililer’in antrenman sahaları da bittiğinde taşınmış olacak. Alanda 6 yeni idman sahası oluşturulacak, oteli aratmayan bir sosyal tesis yapılacak.

Arazi satışı olabilir
Trabzon’un Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’ni ise daha önce bu bölgeyi isteyen Türk Hava Yolları ya da özel kurumlara satması da olasılıklar arasında. Konuyu değerlendiren Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, “Bu camiamız için çok önemli bir olay. Emeği geçen herkese teşekkür ederiz” ifadelerini kullandı.

Etiketler :