Trabzon'da ilk kez PDA ameliyatı

Trabzon'da ilk kez PDA ameliyatı

Trabzon’ da ilk defa PDA kapatma ameliyatı gerçekleştirildi.

Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ nde Trabzon’da ilk defa biri 3 yaşında diğeri 13 yaşında olmak üzere 2 çocuğa PDA kapatma işlemi yapıldı. İşlem Çocuk Kardiyologu Doçent Doktor Tayfun UÇAR tarafından gerçekleştirildi.

P.D.A. (PATENT DUKTUS ARTERİOZUS) anne karnında kalpten çıkan iki büyük atardamar arasındaki (Aort ve Pulmoner Arter) açıklığın doğumdan sonra da kapanmayıp açık kalmasıdır. Bu işlemle ana atardamar Aort ile akciğere giden atardamar arasındaki damarsal açıklık ameliyatsız anjiografi altında Coil Embolizasyon yöntemiyle kapatıldı. Doçent Doktor Tayfun UÇAR işlemi başarıyla tamamladı. Hastalar işlemin bitiminde gözlem amacıyla sadece bir gün müşadeye alındı.

Çocuk Kardiyolojisi Doçenti Doktor Tayfun UÇAR Trabzon Ahi Evren Göğüs Kalp Damar Cerrahi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde göreve başlamasıyla ilimizden ve civar illerden Çocuk Kalp Hastalarının tedavisinin Trabzon Ahi Evren Göğüs kalp ve Damar hastanesinde yapılması münasebetiyle Ankara ve İstanbul’a sevk edilmelerine gerek kalmadı. Özellikle doğumsal Çocuk Kalp hastalarının ameliyatsız tedavileri için Çocuk Kardiyoloji Kliniği bölgedeki büyük ihtiyacı kapatacak görünüyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :