Trabzon'da Mezarlığı taşıdılar

Trabzon'da Mezarlığı taşıdılar

Trabzon'da TOKİ tarafından yapılacak okul için arsa bulunamayınca mezarlığı taşıdalar.

Çarşıbaşı Belediye Başkanı Coşkun Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, uzun yıllardır Çarşıbaşı Lisesi öğrencilerinin Çarşıbaşı Çok Programlı Lisesi binasında öğrenim gördüklerini belirtti.
Çarşıbaşı Lisesi öğrencilerine bir okul binası kazandırmak için uzun süre uğraş verdiklerini ifade eden Yılmaz, "Okul yeri için tek alternatifimiz Büyükdere Mahallesi Sahil mevkisinde bulunan alandı. Bu araziyi TOKİ’ye okul yapılması kaydıyla teklif ettik. Ancak TOKİ, okulun yapılabilmesi için gerekli arazinin en az 3.5 dönüm olması gerektiği şartını iletti" dedi.
Arazi üzerinde mezarlar olduğunu kaydeden Yılmaz, "Alanımız TOKİ’nin belirttiği kriterleri taşımıyordu. Kenarında bir mezarlık vardı. Buradaki bazı mezarları nakletmemiz halinde gerekli alanı oluşturabilecektik. Bunun için imar değişikliği ile ilgili Belediye Meclisinden gerekli kararı çıkardık. Daha sonra İlçe Müftülüğü ile görüştük. Bir sorun olup olmayacağını sorduk. Daha sonra bu mezarlarda yatanların yakınları ile görüştük. Önemli bir çoğunluk mezarların kaldırılması için izin verdi. Biz de bu mezarları usulüne uygun şekilde başka alana naklettik. Ceset torbaları kullanarak 20 civarında mezarı taşıdık" diye konuştu.
"Mezarlık sahiplerine minnettarız" diyen Yılmaz, sözlerini şöyle tamamladı: "Aslında bu davranış Çarşıbaşı halkının eğitime ne kadar önem verdiğini ve eğitime ne kadar aç olduğunu gösteriyor. Biz de Çarşıbaşı’nın daha çok gelişebilmesi için ilçedeki eğitim kurumlarının artırılması gerektiğine inanıyoruz. Bunun için elbirliği ile ilçedeki eğitim kurumlarını çoğaltmak için çalışıyoruz. Bize bu konuda destek veren tüm kişi, kuruluş ve kurumlara teşekkür ediyoruz." (Milliyet)



 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.