Trabzon'da öğrenciler açlık grevi başlattı

Trabzon'da öğrenciler açlık grevi başlattı

Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) üniversite yönetiminin uzaklaştırma cezası verdiği Öğrenci Kolektifi üyesi bir grup öğrenci, açlık grevine başladı.


Üniversitenin giriş kapısı önünde toplanan grup adına basın açıklaması yapan Erdoğan Karadağ, KTÜ yönetiminin, üniversiteler tarihine, açtığı soruşturmalar, verdiği cezalarla geçmeye kararlı göründüğünü iddia etti.

Karadağ, 30'un üzerinde üniversiteli hakkında yürütülen 70'in üzerinde soruşturmaya her geçen gün yenilerinin eklendiğini ileri sürerek, şunları söyledi:

''Son olarak 21 Mayısta KTÜ rektörlük binası önünde yaptığımız basın açıklaması nedeniyle 25 üniversiteliye daha soruşturma açıldı. Bizler cezaların çekilmesini isterken üniversite yönetimi eğitim hakkımızı elimizden tamamıyla almak için yeni cezalar vermeye çaba sarf ediyor.''

Demokratik tepkileri yüzünden eğitim haklarının ellerinden alınmak istediğini öne süren Karadağ, ''Yaptığımız bir tiyatro gösterisi, salon almak için oturma eylemi ya da demokratik tepkimizi göstermek için yapılan alkışlı protesto. Bunların neresi suç? Madem suç, Rektör İbrahim Özen neden oturma eylemi yapan arkadaşlarımızı ziyaret etti, neden kadınlar gününde karanfil verdi?'' diye konuştu.

Cezalı bütün arkadaşları için Bölge İdare Mahkemesine dava açarak yasal süreci başlattıklarını ifade eden Erdoğan Karadağ, şöyle devam etti:

''Yasal süreçle birlikte bugün itibariyle eğitim hakkımızı elimizden alan, hayatlarımızı karartan cezaların çekilmesi ve tüm soruşturmaların iptal edilmesi talebiyle, burada 6 üniversite öğrencisi olarak açlık grevine başlıyoruz. Demokratik üniversite nöbeti olarak başlattığımız açlık grevimizi, sınav haklarımızı alıncaya kadar sürdüreceğiz.''

Açıklamanın ardından bir süre ellerinde bulunan dövizler ile slogan atan grup, daha sonra açlık grevine başlayacakları üniversite kapısı kenarındaki kaldırıma oturdu.


Etiketler :