Trabzonlu gençlerin muhteşem tepkisi

Trabzonlu gençlerin muhteşem tepkisi

TRABZON'da, Kanuni Sultan Süleyman'ın hayatını anlattığı ileri sürülen ve yayınlandığı gün tepkilere sebep olan "Muhteşem Yüzyıl" dizisine ve dizinin yayınlandığı televizyona tepkiler sürüyor.

Atatürk Alanı'nda toplanan ve çoğunluğunu Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi üyelerinin öncülüğünde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, ellerindeki döviz ve pankartlar ile slogan söz konusu diziyi protesto etti.

Grup adına hazırlanan basın açıklamasını okuyan Trabzon Belediyesi Gençlik Meclisi Üyesi Salih Battalbaş, "Kanuni Sultan Süleyman'ın aziz hemşehrileri bugün burada atamız Kanuni Sultan Süleyman'a ve tarihimize yapılan saygısızlığı protesto etmek için toplandık. Ne yazık ki bizden görünen, bizimle aynı dili konuşan, aynı havayı soluyan, aynı ekmeği yiyen bazı kendini bilmezler; Tarihimize küfredercesine batılı kaynakları referans göstererek milletimizin tarih bilincini değiştirmek, milli değerlerimizi yok saymak, atalarımız ile aramızda olan bağı koparmak istemektedirler." dedi.

Dizide reyting derdine, para hırsına oturulan kirli sofralarda tarihi şanın beş paralık edildiğini vurgu yapan Battalbaş, Ömrü savaş meydanlarında geçen ve son nefesini kutlu davası uğruna savaş meydanında veren bir padişah sarayından çıkmayan zevk ve sefa düşkünü kadın meraklısı bir adammış gibi aksettirilmeye çalışılıyor. Kanuni Sultan Süleyman'ın ismi özellikle batıya düzenlenen seferlerin çoğunda vardır. Viyana kapılarına kadar dayanmış ve nihayetinde batılılar dahi onu 'Muhteşem Süleyman' olarak anmıştır." ifadelerini kullandı.

Gerek batıda gerekse doğuda yüzyıllarca yıkılamayacak bir düzen kurduğuna dikkat çeken Battalbaş, "Bu düzenin baş aktörlerinden biri olduğu için midir bilinmez batılı tarihçilerin sürekli hedefindeki isim olmuştur. Günümüz de dahi en çok tartışılan hakkında en çok asılsız dedi kodu çıkan padişahımızdır. Ne yazık ki günümüzde bu asılsız dedi kodular yazarlara, senaristlere ilham kaynağı olmakta ve hazırlanan kitaplar, televizyon dizileri bulanık beyinli bireyler inşa etmektedir. Sadece tarih alanında da değil her alanda çekilmiş olan televizyon dizileri ve filmler yozlaşmış yaşam tiplerini, uç yaşantıları, milyonda bir olacak vakaları gözlerimizin önüne getirmekte ve bunları normal gündelik şeylermiş gibi göstermektedir." açıklamasını yaptı.

Diziyi yapanları ve yayınlayan televizyon kanalını şiddetle lanetlediklerini kaydeden Battalbaş, söz konusu dizinin derhal yayından kaldırılmasını istediklerini dile getirdi.

Battalbaş, diziyle ilgili bu zamana kadar 'görevini aksattığını' iddia ettikleri RTÜK'ün de hemen harekete geçip bu ayıba son vermesini beklediklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Etiketler :