Trabzonspor bu sezon bir ilki başardı

Trabzonspor bu sezon bir ilki başardı

Trabzonspor evinde ağırladığı Gençlerbirliği'ni Halil ve Olcan'ın golleriyle 2-0 yenerek bu sezon ligde bir ilki başararak ilk defa üst üste üç maç kazanmış oldu

Geçtiğimiz hafta Fenerbahçe'yi yenerek moral bulan Gençlerbirliği, Trabzonspor'u da mağlup ederek prestij kazanmak için mücadeleye çıktı.

Ev sahibi Trabzonspor, mücadeleye etkili başladı ve ilk devredeoyun üstünlüğünü eline alarak rakip kalede tehlikeli pozisyonlar yakaladı.

Olcan'ın sağdan ortasında, ceza alanı içinde Ahmet'in uzaklaştıramadığı topu kontrol eden Adrian'ın sert şutunda, meşin yuvarlak üsten auta gitti ve Trabzonspor henüz 4. dakikada yakaladığı fırsatı değerlendiremedi.

8. dakikada Zec'in pasında ceza yayı içerisindeki Azofeifa'nın şutunda top üsten auta gitti.

12. dakikada Olcan'ın ceza yayı üzerinden sert şutunda, kaleci Ramazan iki hamlede topu kontrol etti.

20. dakikada Cech'in soldan yerden ortasında, Yasin topu arka tarafta bulunan Olcan'a aktardı. Yakın mesafede uygun durumda buluşan bu futbolcu, kötü bir vuruşla meşin yuvarlağı auta gönderince takımını mutlak bir golden etti.

22. dakikada sağ kanatta savunmanın arkasında topla buluşan Olcan'ın geriye doğru pasında, uygun durumdaki Adrian'ın kafa vuruşunda kaleci Ramazan tehlikeyi önledi.

31. dakikada Yasin'in pasında Halil'in ceza alanının hemen dışından sert şutunda top üsten auta çıktı.
Trabzonspor, Halil Altıntop ile öne geçti. Sol kanattan gelişen atakta Marek Cech son çizgiye inmeden ortasını ön direğe doğru gönderdi. Gelen topa savunma ile birlikte hareketlenen Halil Altıntop kafa vuruşu ile topu kalenin sağ tarafından filelerle buluşturdu ve takımını 34. dakikada 1-0 üstünlüğe taşıdı.

42. dakikada sağ çizgi kenarında Aykut'tan aldığı top ile çaprazdan ceza alanına girerek kaleci Ramazan'dan sıyrılan Adrian'ın kaleye gönderdiği topu son anda Özgür müdahale ederek kornere attı.

45. dakikada Azofeifa'nın kafayla geriye doğru çıkardığı topu Vleminckx sert bir şekilde kaleye gönderdi ancak kaleci Onur, topu güçlükle de olsa kornere çelmeyi başardı.
Bordo-mavililer, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde kapadı.
Mücadelenin ikinci devresi de ilk yarı olduğu gibi yüksek tempolu başladı.

Azofeifa şansını uzaktan denedi. 51. dakikada sol çaprazda topu kontrol eden Azofeifa uzak mesafeden çok sert vurdu ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

53. dakikada hızlı gelişen Trabzonspor atağında Yasin'in pasında sağ çaprazda topla buluşan Adrian, rakibini geçerek yerden şutunu çekti ancak top sağ kale direğinin hemen yanından dışarı gitti.

Kontra atağa çıkan Trabzonspor'da Aykut Akgün ceza sahasına sokuldu. Ceza sahasına girmeden pasını ceza sahası içindeki arkadaşı Halil'e gönderdi. Halil'in bıraktığı topu sağ çaprazda Adrian kontrol etti ve topun dibine vurarak kalecinin üzerinden topu filelere göndermek istedi ancak vuruşu istediği gibi olmayınca top kalenin yanından dışarı gitti.

Trabzonspor 2. gole çok yaklaştı. 71. dakikada savunma arasına atılan pasa hareketlenen Yasin, Gençlerbirliği savunmasından hızlı çıkarak son çizgiye indi ancak ortasını istediği gibi yapamadı ve kaleci Ramazan Köse çıkarak topun sahibi oldu.

Son sözü Olcan söyledi. 90. dakikada sağ kanattan ceza alanına yönelen Olcan Adın, mükemmel bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve Trabzon'u 2-0 üstünlüğe taşıdı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 2-0 Trabzonspor'un üstünlüğü ile sonuçlandı.

Bu skorla Trabzonspor puanını 43'e yükseltti ve matematiksel olarak artık düşme ihtimali kalmadı. Gençlerbirliği ise 43 puanda kaldı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.