Trabzonspor'da derbi isyanı

Trabzonspor'da derbi isyanı

Trabzonspor'un Şampiyonlar Ligi'nde Lille ile oynayacağı maç, Galatasaray-Fenerbahçe derbisiyle kesişiyor.

G.Saray-F.Bahçe 7 Aralık Çarşamba günü saat 20.00’de karşılaşacak. Ama aynı gün Trabzon da Şampiyonlar Ligi’nde saat 21.45’te Lille ile deplasmanda kozlarını paylaşacak.Bu durumda UEFA kurallarına göre derbinin ya saati ya da günü mecburen değişecek.

Türkiye Futbol Federasyonu, 27 Ekim Perşembe günü Spor Toto Süper Lig’de sezonun ilk yarısının sonuna kadar olan haftalık maç programlarını ve başlama saatlerini açıkladı.

Ancak, 14. hafta 7 Aralık Çarşamba günü oynanacak G.Saray-F.Bahçe derbisinin, Trabzonspor’un Şampiyonlar Ligi’nde Fransız ekibi Lille ile deplasmanda yapacağı karşılaşmayla aynı güne konması bordo mavililerin isyan etmesine neden oldu.

Lig maçını mecburen ertelediler

TFF, mecburen Trabzon’un 14. haftadaki G.Birliği ile yapacağı lig karşılaşmasını da bordo mavililerin aynı gün Devler Ligi sınavı olduğu için 14 Aralık Çarşamba gününe erteledi. TFF’nin, UEFA’nın “Lig ve kupa maçları, Şampiyonlar Ligi karşılaşmalarından en az bir saat önce bitmiş olacak” kuralını bile bile hiçe sayıp Galatasaray-Fenerbahçe derbisini saat 20.00’ye koyması ise herkesi şaşırttı.

Lille maçı Türkiye’nin maçı değil mi?

Trabzonspor Başkanı Sadri Şener, TFF’nin programı belirlerken işin içinden çıkamadığını belirterek, “Aynı gün Fenerbahçe ya da Galatasaray’ın Şampiyonlar Ligi maçı olsaydı, o gün ligde derbi maçı olur muydu? Bence olmazdı. Bizim Lille ile yapacağımız karşılaşma, aynı zamanda Türkiye’nin de maçı. Benim maçım neden gölgede bırakılıyor? TFF’nin bu durumu düzelteceğini umuyorum. Hatta ummakla da kalmıyorum, düzeltilmesini istiyorum” dedi.

Kurallar gereği en geç 19.00’da başlamalı

Şimdi TFF’nin önünde iki seçenek var. Ya derbinin 20.00 olarak açıklanan başlama saatini UEFA kuralları gereği en geç 19.00’a çekecekler. Ya da bu evlere şenlik maç programını değiştirip, Galatasaray-Fenerbahçe derbisini 7 Aralık Çarşamba gününden bir gün önce veya bir gün sonraya alıp yine belirledikleri bir saatte oynatacaklar.

UEFA'DA DERBİ ALARMI
Sabah gazetesinin haberine göre; G.Saray-F.Bahçe derbisi ile Lille-Trabzon maçının aynı güne denk gelmesi, UEFA'yı harekete geçirdi. Derbi günü değişebilir

Türkiye Futbol Federasyonu'nun (TFF) 7 Aralık'ta oynanacak Lille-Trabzonspor Şampiyonlar Ligi karşılaşmasının olduğu güne Galatasaray-Fenerbahçe derbisini koyması, UEFA'yı harekete geçirdi. UEFA'nın, 8 Temmuz 2011 tarihinde TFF Başkanı Mehmet Ali Aydınlar ve yönetimini, Avrupa Kupası sınavlarının olduğu güne maç koymamaları konusunda uyardığı gelen haberler arasında.

DEĞİŞİKLİK İSTEYECEKLER
UEFA'nın TFF'den derbinin gününü değiştirmesini isteyeceği, mümkün olmaması halinde G.Saray-F.Bahçe karşılaşmasının Lille-Trabzonspor maçından en az bir saat önce bitmiş olması şartıyla programında değişiklik yapmasını talep edeceği belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.