Trabzonspor'dan hakeme tepki

Trabzonspor'dan hakeme tepki

Trabzonspor Kulübü, Turkcell Süper Lig'de hafta sonu Diyarbakırspor ile ligde yapılacak maça hakem Mustafa Kamil Abitoğlu'nun atanmasına tepki gösterdi.

Bordo-mavili kulübün internet sitesinden yapılan açıklamada, ''Takımımızın Diyarbakırspor ile deplasmanda oynayacak olduğu Turkcell Süper Lig müsabakası hakemi olarak Mustafa Kamil Abitoğlu'nun görevlendirildiğini büyük bir şaşkınlıkla öğrenmiş bulunmaktayız'' denilerek, şöyle devam edildi:

''Geçtiğimiz sezon Turkcell Süper Lig'de Bursa'da oynadığımız Bursaspor maçıyla bu sezon İstanbul'daki Galatasaray karşılaşmalarındaki hakem hataları hepimizin hafızalarındadır. Bahse konu her iki müsabakada da sonuca doğrudan etki ettiği belgelenen ve taraflı tarafsız tüm kesimlerin eleştirisini alan bir hakemin oynayacağımız Diyarbakırspor gibi zorlu bir maça atanmasını da oldukça manidar buluyoruz.''

Bu konudaki tepkilerin Türkiye Futbol Federasyonu ve ilgili kurumlara bildirildiği kaydedilen açıklamada, ''Buna rağmen halen olayın ısrarla üzerine gidilmesi doğru bir yaklaşım tarzı değildir. Elbette ülkemizde yeni hakemler yetişmelidir. Bu konuda kulüp olarak üzerimize düşen tüm sorumluluğu da yerine getirmeye hazırız, ancak deneme tahtası gibi kullanılmaya da sessiz kalamayız. Aynı hakemin farklı takımlarla ilgili yönettiği hatalı maçlar ortadayken ısrarla Trabzonspor karşılaşmalarına atanarak mesaj verilmeye çalışılmasını da kamuoyunun takdirine bırakıyoruz'' ifadelerine yer verildi.

Yapılan atamanın, hakemin hatalarından ders aldığı gerçeğinden ziyade, kulüplerin haksızlığa tepki göstermesinin faydasızlığını ispatlamak adına olduğunun düşünüldüğünü savunulan açıklamada, ''Bizim anlayışımıza göre, olumsuzluklara tepki gösterenlere ve eleştirenlere değil, bu atamayı yaparak söz konusu ortama sebebiyet verenlere ceza kesilmesi daha doğru olacaktır'' denildi.

-ABİTOĞLU'NU ŞİKAYET ETMİŞTİ-

Trabzonspor Kulübü, ligin 9. haftasında 4-3 kaybettiği Galatasaray maçından sonra Mustafa Kamil Abitoğlu'nu, kötü yönetim gösterdiğini ileri sürerek Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) ve Merkez Hakem Komitesi'ne (MHK) şikayet etmişti.

Bordo-mavili kulüp, söz konusu maçtan sonra ''Mustafa Kamil Abitoğlu'nun bundan böyle müsabakalarımızda görevlendirilmesinin hem futbolcularımızın, hem de taraftarımızın motivasyonunu olumsuz yönde etkileyeceğinin altını çizmek istiyoruz'' ifadelerine yer vermişti.

Karadeniz ekibi, özellikle bu maçta Serkan Balcı'nın düşürülmesinin penaltı olduğunu, ancak bunun hakem tarafından verilmediğini iddia etmişti.

Trabzonspor, Abitoğlu'nun yönettiği geçen sezonki Bursaspor maçında da rakibine 2-1 yenilmişti. Bordo-mavililer, açık ofsayt olduğu belirtilen bir pozisyonda yediği golle mağlup oldukları gerekçesiyle, Abitoğlu'nun hatalı bir yönetim gösterdiğini iddia etmişti.

Etiketler :