Trafik kontrolünde maket ekip otosu

Trafik kontrolünde maket ekip otosu

Erzincan Emniyet Müdürlüğü tarafından, son günlerde artan ölümlü ve yaralamalı kazalara önlem amacıyla Erzincan - Sivas ve Erzincan - Erzurum kara yoluna maket trafik ekip otosu yerleştirildi.

Trafik denetimlerinin kazaların yoğunlaştığı ve kural ihlallerinin arttığı bölgelerde yapılması ve sürekli denetim hissi verilerek yakalanabilirlik algısının sağlanabilmesi amacıyla geleneksel denetim yollarının dışında, farklı ve dikkat çekici yöntemler de aranıyor. Erzincan Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü tarafından bu çalışmalarda önemli katkı sağlayacağı düşünülerek yaptırılan maket trafik ekip araçları Erzincan - Sivas ve Erzincan - Erzurum kara yolunda muhtelif yerlere yerleştirildi.

Bin 800 TL'ye mal olan maket aracın sayısı zaman içerisinde alınacak tepkiler de göz önünde bulundurularak artırılması ve güzergâhlardaki kritik yerlerde kullanılması hedefleniyor. Maket aracın yerine değişik zamanlarda gerçek ekip otosu konularak denetimler yapılması ve kural ihlalleri önlenmeye çalışılması planlanıyor.

Konuyla ilgili bilgi veren Erzincan Emniyet Müdür Yardımcısı Alaattin Akbaş, "Ülkemizin en büyük sorunlarından birisi olan trafik güvenliği konusuyla ilgili ilimizde de birçok önleyici çalışmalar yapılmakta. Emniyet Genel Müdürlüğü'müzün 2008 yılından itibaren başlattığı 'Trafik Güvenliğinde Yeni Açılımlar, Hedefler ve Çözüm Projeleri' çerçevesinde illerimizde trafik konusuyla ilgili sivil toplum örgütlerinin katılımıyla çalışmalar yapılıyor. Bu çalışmalar 6 aylık ve yıllık değerlendirme raporları ile değerlendiriliyor. Yeni nasıl çalışmalar yapılabilir şeklinde yeni fikirler ortaya çıkıyor. Bu çerçevede Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü olarak özellikle trafik kazalarının yoğunlaştığı güzergâhlarda denetimlerimizi artırdık. Buna rağmen güzergâhta her zaman bulunamamaktan ve yeterli ekibi güzergahta tutamamaktan dolayı güzergahlarımızda bir boşluk oluştuğunu fark ettik. İl Emniyet Müdürümüzün ve Valimizin olurlarıyla bir maket araç geliştirdik. Bu maket araç ekip aracımızın birebir aynı büyüklüğünde. Üzerindeki polis ibareleri, tepe lambasıyla gecede görünebilir şekilde trafik kazalarının yoğunlaştığı alanlarda bulunuyor. Bu aracımızı yaklaşık 1 ay önce bulunduğu yere koyduk. Şu an bulunduğumuz Erzincan - Sivas yolu güzergahında yaklaşık 10 kilometrelik bir bölgede yoğun bir yol çalışması var. Bu yol çalışmasından dolayı trafik zaman zaman tek hat üzerinden gelişli, gidişli yapılıyor ve burada maalesef kafa kafaya çarpışma sonucu yaralamalı ve ölümlü trafik kazaları oluyor." dedi.

Bu çerçevede aldıkları tedbir ile makep polis otosunu yerleştirdikten sonraki bir ay içerisinde güzergahta çok ciddi bir kaza meydana gelmediğine dikkat çeken Akbaş, "Bu da bizim için sevindirici bir durum olarak ortaya çıktı." ifadesini kullandı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.