Trakya elektrik ihalesi sonuçlandı

Trakya elektrik ihalesi sonuçlandı

Trakya Elektirik Dağıtım AŞ’nin yüzde 100’ünün özelleştirilmesinde en yüksek teklifi veren firma..

İhalesine 10  firmanın katıldığı Trakya Elektirik Dağıtım AŞ’nin yüzde 100’ünün özelleştirilmesinde en yüksek teklifi 622 milyon dolarla Aksa Elektirik AŞ verdi. 800 bin aboneli, Edirne, Kırklarleli ve Trakya’yı kapsayan Trakya Elektrik’in tüketimi 5,7 milyar kilovatsaat. Kayıp kaçak oranı da yüzde 6,4.

Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’ndaki 4 dağıtım bölgesinin ihalesinin üçüncüsü olan Trakya’nın ihalesi yapıldı. Elemesiz turda en yüksek teklif 350 milyon dolar oldu. 1. elemeli turda en yüksek teklif 450 milyon dolar olurken, en düşük teklifi veren Palmet Enerji AŞ ilk elenen firma oldu. 2. elemeli turda teklif 501 milyon dolara yükseldi. Bu turda Park Holding AŞ elendi. Kolin İnşaat’ın elendiği 3. elemeli turda en yüksek teklif 546 milyon dolara ulaştı. 4. elemeli turda 567 milyon lira en yüksek teklif olarak ortaya çıkarken bu turda Limak İnşaat Sanayi ve Ticaret AŞ elendi. Son turda elenen ise gündüz yapılan Boğaziçi ve Gediz Elektrik şirketlerinin ihalesini kazanan İş-Kaya ve MMEKA oldu.

Elemeli turların ardından açık arttırmaya geçildi. 580 milyon dolar başlangıç fiyatı 2 milyon dolarda açık arttırma aralığı olarak belirlendi. KCETAŞ-AYEN-REL-PETCO Ortak Girişim Grubu, Cengiz Elektrik Toptan Satış AŞ çekildiğini açıkladı. Aksa Elektrik fiyatı 582 milyon dolara çıkardı. IC İçtaş İnşaat Sanayi AŞ’de ihaleden çekildi. Daha sonra Eti Gümüş AŞ ve Söğütsen Seramik Sanayi ve İnşaat Madencilik Ortak Girişim Grubu ile Aksa Elektirik AŞ yarıştı. İki firma arasındaki çekişme 622 milyon dolara kadar çıktı. Yarışın galibi 622 milyon dolarlık teklifi ile Aksa Elektrik AŞ oldu.

AKSA ELEKTRİK YÖNETİM KURULU BAŞKAN YARDIMCISI SİVEREK: İHALE BEDELİNİN YÜZDE 15-25 ARASINI ÖZ KAYNAKLARIMIZDAN, GERİ KALANINI DA KREDİ İMKANLARINDAN FAYDALANARAK KARŞILAYACAĞIZ

Aksa Elektrik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Siverek, Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin 622 milyon dolarlık ihale bedelinin yüzde 15-25 kadarını öz kaynaklarından, geri kalanını da kredi imkanlarından faydalanarak karşılayacaklarını söyledi.

Siverek, ihalenin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlarken, bölgeye 5 yılda 190 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını kaydetti. Ortaklık düşünmediklerini ifade eden Siverek, yatırıma harcayacakları tutarın tüketiciye fiyat olarak yansımayacağını kaydetti.

Etiketler :