TREDAŞ Tekirdağ ve Kırklareli'nde beklenen kar yağışına karşı tedbir aldı

TREDAŞ Tekirdağ ve Kırklareli'nde beklenen kar yağışına karşı tedbir aldı

Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), Kırklareli ve Tekirdağ'da yarın etkili olması beklenen kar yağışının getirebileceği olumsuzluklara...

TEKİRDAĞ (AA) - Trakya Elektrik Dağıtım A.Ş. (TREDAŞ), Kırklareli ve Tekirdağ'da yarın etkili olması beklenen kar yağışının getirebileceği olumsuzluklara karşı hazırlıklarını tamamladı.

TREDAŞ'dan yapılan açıklamaya göre, 458 arıza onarım bakım personeli ve 112 araçla elektrik dağıtım hizmeti 24 saat sürdürülecek.

Tekirdağ, Edirne ve Kırklareli'nde 20 bin kilometrekare alanda, yaklaşık 2 milyon kişiye elektrik dağıtım hizmetini sürdüren TREDAŞ, beklenen yoğun kar yağışı ihtimaline karşı kriz masası oluşturdu.

Kar yağışı nedeniyle bölgede kesinti yaşanmaması için teknolojik uygulamalar ve 7 gün 24 saat çalışan arıza ekipleri organize edildi.

Saha ve ekip koordinasyonunu tamamlayan TREDAŞ, operasyon merkezindeki hava durumu modülü sayesinde kar durumunu anlık ve ileriye dönük takip ederek, vardiyada çalışan personel sayısını artırarak, meydana gelebilecek kesintileri en kısa sürede giderecek.

Ayrıca acil durumlarda kullanılmak üzere farklı güçlerde 42 jeneratör, 5 mobil trafo, 6 kablo test aracı, bir kar aracı ve 4 İnsansız Hava Aracı (İHA) hazır bulunduruluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.