TRT Kart'ı ve CHP'yi mahkemeye verdi

TRT Kart'ı ve CHP'yi mahkemeye verdi

TRT, TBMM'de basın toplantısı düzenleyerek TRT ihaleleri hakkında bazı açıklamalarda bulunan CHP Milletvekili Atilla Kart ve açıklamaları haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi'ni mahkemeye verdi.

TRT'den yapılan açıklamada, CHP Konya Milletvekili Atilla Kart'ın, 26 Şubat'ta TBMM'de bir basın toplantısı yaparak TRT hakkında bazı açıklamalarda bulunduğu anımsatıldı.

Kart'ın açıklamalarının dikkate alındığını, devlet içindeki denetim kurumlarının TRT'yi incelemeye davet edildiği, CHP Milletvekili Kart'a da verdiği “yanlış” bilgileri düzeltmesinin istendiği belirtilen TRT açıklamasında, “Sayın Atilla Kart'ın art niyetli kişilerce yanlış bilgilendirildiği TRT ihaleleri, teknik altyapısını yenilemek ve yıllık trilyonlarca liralık enerji tasarrufu yapmak için yapılmıştır ve tamamıyla hukuka uygundur” denildi.


TRT, YARGI YOLUNA GİTTİ


Bugüne kadar TRT kurumunu “arpalık” olarak kullananların olduğu ve hukuki bir ihaleden “çıkar” elde edemeyenlerin “iftiralarla” kamuoyunu yanılttığı belirtilen açıklama şöyle tamamlandı:

“Kamu İhale Kurumu'nun onayladığı ihaleye, yalan yanlış ve iftira niteliğindeki yorumlar katarak kamuoyunu yanıltanlar, hukuk önünde hesap vereceklerdir. TRT kurumuna, 4 trilyonun üzerinde bir enerji tasarrufu sağlayan ihale için yanlış bilgilerle basın toplantısı düzenleyen CHP Konya Milletvekili Atilla Kart ve bu yanlış beyanları haberleştiren Cumhuriyet Gazetesi, TRT kurumu tarafından mahkemeye verilmiştir. Söz yüce yargıdadır."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :