TRT Şimdi de Arapça yayında

TRT Şimdi de Arapça yayında

TRT, Türkiye ile Arap dünyası arasında köprü oluyor. 350 milyon nüfuslu bir coğrafyaya hitap edecek kanalın açılışı Başbakan Erdoğan İstanbul Ofisi'nde düzenlenen törenle yayın hayatına başladı.

 

Birbiri ardına açtığı kanallarla atağa geçen TRT, şimdi de Arapça yayınıyla 350 milyon nüfusu olan bir coğrafyaya hitap edecek.

"TRT Arapça" bugün yayın hayatına başlıyor.

TRT farklı dilde yayın yapan kanalları arasına bir yenisini ekliyor.

TRT Arapça kanalı Arap ülkelerinde en çok izlenen kanal olmaya aday.

TRT Arapça Kanal koordinatörü Sefer Turan konuyla ilgli şunları söyledi: "Son yıllardaTürkiye’ye yönelik siyasi olarak bir merak oluştu, Türkiye’nin aktif politikasından dolayı. Biz siyasette oluşan bu merakı aynı zamanda ekonomide kültürde sanatta müzikte turizmde sağlıktaeğitimde hayatın diğer alanlarda olduğunu düşünüyoruz ve bu saydığım alanlarda Türkiye’nin o bölgelerde daha iyi tanınmasını sağlayacak bir yayın politikası izleyeceğiz."

24 saat Arapça yayın yapacak kanalda, kadın ve çocukprogramları, eğlence, belgesel ve haber programları yayınlanacak.

Kanal, sabah kadınlara yönelik hazırlayacağı kuşak programları ile Arap dünyasınınkadınları arasında önemli bir izleyici kitlesine ulaşmayı hedefliyor.

Türkiye’de reyting rekorları kıran diziler de Arapça dublajıyla izleyiciye ulaşacak.

Programların büyük bölümü Arap ülkelerinden programcılar tarafından ekrana yansıtılacak.

Turan, "Müzik eğlencede hem Türk hem Arap sanatçılar birlikte Türkçe ve Arapça şarkılar söyleyecekler aynı zamandayarışmaprogramlarımız olacak. Programlarımızın bir kısmı Türkiye’de çekilecek bir kısmı Arap ülkelerinde çekilecek." dedi.

Kanal, 350 milyon nüfusa sahip Arap ülkeleri ile Türkiye arasında bağları güçlendirecek.

Aile kanalı niteliğindeki TRT Arapça, yayınlarını 3 farklı uydu üzerinden sürdürecek.

TRT’nin yeni kanalı Türksat 3A, Arapsat ve Nilsat üzerinden yayın yapacak.

İstanbul'daki açılışta Başbakan Erdoğan konuşuyor. Erdoğan, TRT'nin Arapça yayınının Türkiye ile Arap dünyasını daha da yakınlaştıracağını dile getirdi. Erdoğan tarihi geçmişe dayalı milletlerin bu kanal sayesinde çok daha güzel geleceği paylaşacağını açıkladı.

TRT

Etiketler :