TRT'den Zarifoğlu belgeseli!

TRT'den Zarifoğlu belgeseli!

TRT ünlü şair yazar Cahit Zarifoğlu'nun belgeselini çekti

TRT vefatının 23.yıldönümü dolayısıyla ünlü şair yazar Cahit Zarifoğlu'nun belgeselini çekti... Şair şiirinde saklıdır... Cahit Zarifoğlu büyük, küçük herkesin hayatına girmiş, kendini sevdirmiş Türkiye’nin 7 güzel adamından biridir.

Vefatının yıldönümünde vefa göstergesi olarak sevenlerine ve onu tanımayanlara onu anlatmak için bir belgesel hazırlandı. TRT’nin destekleri ile hazırlanan belgeselin Yönetmenliğini Feriha Eriş Özgül, danışmanlığını Doç. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu’nun yaptı. Zarifoğlu’nun kendisine çok benzeyen oğlu Ahmet Zarifoğlu ise babasının gençliğini canlandırmaya çalıştı.

İlk gösterimine yazar, şair ve Zarifoğlu okuru katıldı. Cahit Zarifoğlu’nun eşi Berat Zarifoğlu ve kızı Betül Zarifoğlu, yazarın sevenleri ve arkadaşları katıldı TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin, Doç. Dr. Yılmaz Daşcıoğlu, Doç. Dr. M. Fatih Andı ve Zarifoğlu’nun konuşmasının ardından, belgesel gösterildi.  .

Gördüklerini kendilerindeki Zarfioğlu’nu perdeye yansıttılar.  Zarifoğlu tükenmek bilmeyen her okunduğunda farklı anlamlara yönelten şiirleri,  yazıları ve çocuklara yönelik hikayeleri ile yeni belgesellere konu olmak için beklemekte.
 
Belgesel 2 bölümden oluşuyor. Yazarın şair kişiliğinin oluşması, çocukluğu, gençliği belgeselin 1. bölümünün konusunu oluşturuyor. Ayrıca Zarifoğlu'nun uçuş tutkusu ve Mavera dergisi serüveninin anlatıldığı bölümde, başta Rasim Özdenören, Mustafa Ruhi Şirin, Nabi Avcı gibi Zarifoğlu'nun yakın arkadaşları ve dostları yer alıyor. Belgeselin 2. bölümünde ise daha ziyade, Zarifoğlu'nun şiir serüveni ve Türk edebiyatındaki yeri, şairler ve değerli Türk edebiyatı hocaları tarafından irdeleniyor. Belgesel 7 ve 8 Haziran'da TRT 1'de 22.00'de ekrana gelecek.
 
haber5

Etiketler :