TRT'nin müzik ödülleri sahiplerini buldu

TRT'nin müzik ödülleri sahiplerini buldu

Türkiye'nin tek devlet müzik televizyonu olan TRT Müzik, tarihinde bir ilki gerçekleştirerek 12 farklı dalda ödül dağıttı. Önceki akşam düzenlenen tören-de Mustafa Ceceli, Sıla, Emre Aydın, Gripin, Volkan Konak, Tarkan gibi ünlü isimler ödüle layık görüld

TRT Müzik tarafından bu yıl ilki düzenlenen 'Müzik Ödülleri' önceki akşam Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Yılın Albümü, Yılın Şarkısı, Yılın Erkek Sanatçısı ve Yılın Grubu gibi 12 farklı dalda ödüllerin dağıtıldığı törene, onur ödülleri damgasını vurdu. Türk müziğine yaptıkları hizmetlerden dolayı Müzeyyen Senar ve merhum Abdurrahman Kızılay'ı unutmayan TRT, Neşet Ertaş'ı da onurlandırdı.

Ödülünü TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin'den alan Ertaş, "Bugün huzurlarınızda olmaktan dolayı çok mutluyum. Çünkü halkımızın kanalı olan TRT'nin uygun gördüğü Halk Müziği Onur Ödülü'nü alıyorum. Ekmeğini yediğim sevgili halkımıza teşekkür ediyorum." dedi.

Ödülü, Bosna-Hersek'ten gelen misafirlerle birlikte veren Şahin ise başta salonu dolduran misafirlere, ardından da ödülde emeği geçen ekibine teşekkür etti. Adaletli bir ödül dağıtımı için yola çıktıklarını söyleyen TRT Müzik Koordinatörü Necati Göksel, Türk sanat müziği beste yarışması düzenleyeceklerinin müjdesini verirken, "Mükemmel olmayabiliriz ama iyi niyetliyiz. Doğruları yapmaya çalışıyoruz. İlk kez yapılan bir tören için muazzam bir katılım var." diye konuştu.

Ömer Önder ve Şebnem Dön-mez'in sunduğu geceye müzik dünyasından da ilgi oldukça fazlaydı. Sadece ödül alanlar değil, isimleri açıklanan adayların Tarkan hariç tamamı salondaydı. Adayların ödül heyecanı daha kuliste başladı. Sertab Erener, Fahir Atakoğlu, Erkan Oğur, İsmail Hakkı ve Atakan Ünüvar'ın sahne performansları bile bazı sanatçıların heyecanını yatıştırmaya yetmedi.

Organizasyon ve ödüllerin dağıtım şekli salonu dolduranların yanı sıra programı ekran başında izleyen seyircilerden de tam not aldı. Uzun bir çalışmanın ürünü olan gece için ciddi bir hazırlık dönemi geçiren TRT Müzik, web sitesinden üç ay boyunca yayınladığı halka açık oylamada, sadece kategori başlıklarını belirlemişti. Üç ay sonunda halkın belirlediği isimler ve jürinin önerileri değerlendirilerek kategorilerdeki isim listeleri oluşturuldu. Atilla Özdemiroğlu'nun başkanlık yaptığı jüride, Fuat Güner, Hakan Eren, İzel Çeliköz, Necati Göksel, Yüksel Aytuğ ve Zeynep Talu yer aldı.

 

Ödüllü sanatçılar

  • Yılın Şarkısı: (Sevdanın Son Vuruşu) Tarkan
  • Yılın TSM Kadın Sanatçısı: Melihat Gülses
  • Yılın TSM Erkek Sanatçısı: Gökhan Sezen
  • Yılın Albümü: (Kâğıt Evler) Emre Aydın
  • Yılın THM Kadın Sanatçısı: Sabahat Akkiraz
  • Yılın TV Müzik Programı: (Kuzeyin Oğlu)
  • Yılın Fantezi Müzik Sanatçısı: Sinan Özen
  • Yılın Erkek Sanatçısı: Mustafa Ceceli
  • Yılın Çıkış Yapan Sanatçısı: Barbaros
  • Yılın Kadın Sanatçısı: Sıla
  • Yılın Grubu: Gripin

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :